Thajská pikantní polévka s krevetami

Thajská pikantní polévka s krevetami

4 Stars
Thajská pikantní polévka s krevetami

Suroviny

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce tamarind pasty
  • kousek citrónové trávy
  • 1 chilli paprička
  • 1/2 lžička semínek koriandru
  • 2 listy limetky
  • 300 g krevet
  • hrst koriandru

Příslušenství

  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák.
  • 2. Přidejte 2 lžíce tamarind pasty a 100 ml kokosového mléka.
  • 3. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 4. Přidejte kousek citrónové trávy, 1 chilli papričku nasekanou na drobno, 1/2 lžičky semínek koriandru a 2 listy limetky.
  • 5. Přidejte 1 l zeleninového vývaru a vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 6. Přidejte 300 g krevet a hrst nasekaného koriandru.
  • 7. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 8. Přidejte zbylých 200 ml kokosového mléka a vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
Thajská pikantní polévka s krevetami