Uzená hrachová polévka

Uzená hrachová polévka

4 Stars
Uzená hrachová polévka

Suroviny

  • 150 g sušeného hrachu (den předem namočený) 
  • 150 g uzeného masa 
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • 1 cibule 
  • 1 mrkev 
  • 700 ml vývaru 
  • sůl, pepř 
  • krutony k servírování 

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože 

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Vložte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli. 
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 4. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a na kolečka nakrájenou 1 mrkev. 
  • 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 6. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 7. Přidejte 700 ml vývaru, 150 g scezeného hrachu a 150 g uzeného masa.  
  • 8. Vařte 45 minut / 90 ℃ / rychlost 1. 
  • 9. Vyndejte uzené maso a nakrájejte na kostičky k servírování. 
  • 10. Vyjměte míchací hák a vložte nože. 
  • 11. Zbytek sekejte 45 sekund / rychlost 6. 
  • 12. Dochuťte solí a pepřem. 
  • 13. Podávejte s kostkami uzeného masa a krutóny.
Uzená hrachová polévka