Celerovo-rajčatový krém

Celerovo-rajčatový krém

4 Stars
Celerovo-rajčatový krém

Suroviny

  • 300 g celeru
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 mrkev
  • větvička tymiánu
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 1 malá cibule
  • 50 g másla

Příslušenství

  • Nástavec na strouhání
  • Nože
  • Míchací hák

Postup

  • 1.    Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
  • 2.    Oloupejte 300 g celeru a 1 mrkev.
  • 3.    Nastrouhejte rychlostí 5 a dejte stranou.
  • 4.    Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
  • 5.    Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
  • 6.    Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 50 g másla.
  • 7.    Restujte 10 minuty/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 8.    Přidejte nastrouhaný celer a mrkev.
  • 9.    Restujte 2 minuty/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 10.    Přidejte plechovku rajčat, 0,5 l vývaru a větvičku tymiánu.
  • 11.    Vařte 20 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 12.    Vyjměte míchací hák a vložte nože.
  • 13.    Sekejte 15 sekund/ rychlost 5.
  • 14.    Dochuťte solí a pepřem.
Celerovo-rajčatový krém