Celerovo-rajčatový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/celerovo-rajcatovy-krem/
Suroviny
- 300 g celeru
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 mrkev
- větvička tymiánu
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 1 malá cibule
- 50 g másla
Příslušenství
- Nástavec na strouhání
- Nože
- Míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
- 2. Oloupejte 300 g celeru a 1 mrkev.
- 3. Nastrouhejte rychlostí 5 a dejte stranou.
- 4. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 5. Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
- 6. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 50 g másla.
- 7. Restujte 10 minuty/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte nastrouhaný celer a mrkev.
- 9. Restujte 2 minuty/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte plechovku rajčat, 0,5 l vývaru a větvičku tymiánu.
- 11. Vařte 20 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 13. Sekejte 15 sekund/ rychlost 5.
- 14. Dochuťte solí a pepřem.