Zeleninový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 70 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/zeleninovy-krem/
Suroviny
- 1/2 cibule
- 30 g celeru
- 1 ks petžele
- 2 ks mrkve
- 100 g brambor na kostky
- 200 g květáku / brokolice
- 1 kostka bujónu + 0,5 l vody
- 750 ml vody
- 25 g másla
- špetka soli a pepře
- 50 g taveného sýra
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1/2 cibule, 2 oloupané překrojené mrkve, 30 g celeru a 1 oloupanou překrojenou petržel.
- 3. Sekejte 4 sekundy / rychlost 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 4. Přidejte 100 g na kostky nakrájených brambor, přidejte 200 g květákových/brokolicových růžiček, 1 kostka bujónu a 0,5 l vody, 25 g másla, 750 ml vody, sůl a pepř.
- 5. Vařte 40-50 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 6. Vyjměte míchací hák a přidejte nože.
- 7. Přidejte 50 g taveného sýra. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.