Zelňačka

Zelňačka

4 Stars
Zelňačka

Suroviny

  • 50 g cibule, rozkrojené napůl
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 250 g kyselého zelí
  • 6 kusů celého pepře
  • 3 kusy nového koření
  • 800 g vody
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 100 g smetany
  • 2 kusy klobásy
  • sůl dle chuti

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák
  • stěrka

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou cibuli překrojenou na půl a sekejte 6 sek./rychlost 5.
  • 2. Stáhněte stěrkou suroviny do středu, vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 3. Přidejte 2 polévkové lžíce oleje a restujte 3 min./120 ℃ /rychlost 2.
  • 4. Přidejte 1 lžičku sladké papriky a zasmahněte 30 sek./100 ℃ /rychlost 2.
  • 5. Přidejte 2 polévkové lžíce mouky, 3 kusy nového koření a míchejte 7 sek./rychlost 3.
  • 6. Přidejte 250 g zelí, 800 ml vody, bujón a vařte 15 min./100 ℃ /rychlost 1.
  • 7. Přidejte 100 g smetany, klobásky a vařte 2 min./100 ℃ /rychlost 1.
  • 8. Dosolte dle chuti.
Zelňačka