Zelňačka
6. úno
Leonardo 4 porce 25 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/zelnacka/
Suroviny
- 50 g cibule, rozkrojené napůl
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 čajová lžička červené papriky
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 250 g kyselého zelí
- 6 kusů celého pepře
- 3 kusy nového koření
- 800 g vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 100 g smetany
- 2 kusy klobásy
- sůl dle chuti
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou cibuli překrojenou na půl a sekejte 6 sek./rychlost 5.
- 2. Stáhněte stěrkou suroviny do středu, vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 3. Přidejte 2 polévkové lžíce oleje a restujte 3 min./120 ℃ /rychlost 2.
- 4. Přidejte 1 lžičku sladké papriky a zasmahněte 30 sek./100 ℃ /rychlost 2.
- 5. Přidejte 2 polévkové lžíce mouky, 3 kusy nového koření a míchejte 7 sek./rychlost 3.
- 6. Přidejte 250 g zelí, 800 ml vody, bujón a vařte 15 min./100 ℃ /rychlost 1.
- 7. Přidejte 100 g smetany, klobásky a vařte 2 min./100 ℃ /rychlost 1.
- 8. Dosolte dle chuti.
Vyzkoušejte také
1 hodina 16 minut 4 porce 2 hodiny 10 minut 4 porce