Kopřivová polévka s klobáskou

Kopřivová polévka s klobáskou

4 Stars
Kopřivová polévka s klobáskou

Suroviny

  • 100 g listů mladých kopřiv
  • 250 g brambor
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 klobása
  • 20 ml smetany
  • 250 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 špetka kmínu
  • sůl

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák.
  • 2. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a 2 lžíce oleje.
  • 3. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 4. Klobásu dejte stranou.
  • 5. Do nádoby přidejte 750 ml zeleninového vývaru a 250 g oloupaných brambor nakrájených na kostičky 1,5*1,5 cm.
  • 6. Přidejte sůl a špetku kmínu.
  • 7. Vyjměte míchací hák a poté vařte 20 minut / 100 ℃ / bez nástavce.
  • 8. Vložte nože.
  • 9. Přidejte 250 ml vody a 100 g očištěných listů mladých kopřiv.
  • 10. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 11. Sekejte 1,5 minuty / rychlost 5.
  • 12. Přidejte 20 ml smetany a promíchejte 30 sekund / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 13. Podávejte s klobáskou.
Kopřivová polévka s klobáskou