Kopřivová polévka s klobáskou
6. úno
Leonardo 4 porce 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/koprivova-polevka-s-klobaskou/
Suroviny
- 100 g listů mladých kopřiv
- 250 g brambor
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 klobása
- 20 ml smetany
- 250 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1 špetka kmínu
- sůl
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a 2 lžíce oleje.
- 3. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Klobásu dejte stranou.
- 5. Do nádoby přidejte 750 ml zeleninového vývaru a 250 g oloupaných brambor nakrájených na kostičky 1,5*1,5 cm.
- 6. Přidejte sůl a špetku kmínu.
- 7. Vyjměte míchací hák a poté vařte 20 minut / 100 ℃ / bez nástavce.
- 8. Vložte nože.
- 9. Přidejte 250 ml vody a 100 g očištěných listů mladých kopřiv.
- 10. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Sekejte 1,5 minuty / rychlost 5.
- 12. Přidejte 20 ml smetany a promíchejte 30 sekund / 100 ℃ / rychlost 1.
- 13. Podávejte s klobáskou.
Vyzkoušejte také
55 minut + 24 hodin luhování 3 sklenice sirupu