Blesková hříbková omáčka

Blesková hříbková omáčka

4 Stars
Blesková hříbková omáčka

Suroviny

  • ½ cibule na měsíčky
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g másla
  • 300 g čerstvých hub/ sušených, na plátky
  • 250 g smetany
  • 100 g vody
  • 1 polévková lžíce hladké mouky, rozmíchané v trošce vody
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 špetky pepře, černého, mletého
  • 1 špetka kmínu
  • 1 čajová lžička čerstvých bylinek

Příslušenství

  • míchací hák

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte nože.
  • 2. Přidejte cibuli, česnek a sekejte 3 sek/rychlost 5.
  • 3. Stěrkou setřete dolů do mixovací nádoby. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
  • 4. Přidejte máslo a restujte 4 min/120℃ /rychlost 1.
  • 5. Přidejte houby, kmín a restujte 3 min/100℃ /rychlost 1 .
  • 6. Přidejte smetanu, vodu, rozmíchanou mouku, sůl, pepř a vařte 7 min/100℃ /rychlost 1.
  • 7. Omáčku posypte čerstvými bylinkami a podávejte s těstovinami.
Blesková hříbková omáčka