Blesková hříbková omáčka
6. úno
Leonardo 4 porce 25 min https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/bleskova-hribkova-omacka/
Suroviny
- ½ cibule na měsíčky
- 1 stroužek česneku
- 30 g másla
- 300 g čerstvých hub/ sušených, na plátky
- 250 g smetany
- 100 g vody
- 1 polévková lžíce hladké mouky, rozmíchané v trošce vody
- ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 1 špetka kmínu
- 1 čajová lžička čerstvých bylinek
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte cibuli, česnek a sekejte 3 sek/rychlost 5.
- 3. Stěrkou setřete dolů do mixovací nádoby. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 4. Přidejte máslo a restujte 4 min/120℃ /rychlost 1.
- 5. Přidejte houby, kmín a restujte 3 min/100℃ /rychlost 1 .
- 6. Přidejte smetanu, vodu, rozmíchanou mouku, sůl, pepř a vařte 7 min/100℃ /rychlost 1.
- 7. Omáčku posypte čerstvými bylinkami a podávejte s těstovinami.