Česnekový krém s hříbky

Česnekový krém s hříbky

4 Stars
Česnekový krém s hříbky

Suroviny

  • 12 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • 50 g změklého másla
  • 500 g brambor
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 30 g sušených hub
  • 1 lžička kmínu
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • špetka muškátového oříšku
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml vody

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 0. Dvě hodiny před vařením namočte 30 g sušených hub do 150 ml vody.
  • 1. Do nádoby vložte nože.
  • 2. Přidejte 10 stroužků česneku a 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
  • 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6. 
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
  • 5. Přidejte 50 g změklého másla a restujte 7 minut / 80 ℃ / rychlost 1.
  • 6. Přidejte 500 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor, 1 snítku tymiánu, 1 lžičku kmínu a 800 ml zeleninového vývaru.
  • 7. Vařte 35 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 8. Vylovte snítku tymiánu a vyjměte míchací hák.
  • 9. Vložte nože a sekejte 20 sekund / rychlost 5.
  • 10. Přidejte houby včetně nálevu a přidejte 1 lžičku majoránky.
  • 11. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 12. Přidejte 50 ml smetany ke šlehání, špetku muškátového oříšku a prolisované 2 zbylé česneky.
  • 13. Vařte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
Česnekový krém s hříbky