Česnekový krém s hříbky
6. úno
Leonardo 4 porce 70 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cesnekovy-krem-s-hribky/
Suroviny
- 12 stroužků česneku
- 1 cibule
- 50 g změklého másla
- 500 g brambor
- 800 ml zeleninového vývaru
- 30 g sušených hub
- 1 lžička kmínu
- 1 snítka tymiánu
- 1 lžička majoránky
- špetka muškátového oříšku
- 50 ml smetany ke šlehání
- 150 ml vody
Postup
- 0. Dvě hodiny před vařením namočte 30 g sušených hub do 150 ml vody.
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 10 stroužků česneku a 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 50 g změklého másla a restujte 7 minut / 80 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 500 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor, 1 snítku tymiánu, 1 lžičku kmínu a 800 ml zeleninového vývaru.
- 7. Vařte 35 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Vylovte snítku tymiánu a vyjměte míchací hák.
- 9. Vložte nože a sekejte 20 sekund / rychlost 5.
- 10. Přidejte houby včetně nálevu a přidejte 1 lžičku majoránky.
- 11. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte 50 ml smetany ke šlehání, špetku muškátového oříšku a prolisované 2 zbylé česneky.
- 13. Vařte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.