Hříbkový krém

Hříbkový krém

4 Stars
Hříbkový krém

Suroviny

  • 300 g lesních hub 
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 0,5 l vývaru/vody
  • 200 g smetany na vaření 
  • kmín 
  • tymián 
  • sůl 
  • pepř

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože

Postup

  • 1. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  • 2. Těsto rozkrojte 2 cm proužky. Proužky oviňte kolem mrkve – začněte od špičky a mírně je překrývejte. Zastavte cca 1,5 cm od konce. Potřete rozšlehaným vejcem, posypejte sezamovými semínky.
  • 3. Dejte péct na 180°C 30 minut nebo dozlatova. Před vyjmutím mrkve z listového těsta nechte mírně vychladnout.
  • 4. Upečenou mrkev vložte do mixovací nádoby se sekacím nástavcem a sekejte 10 sek/rychlost 7. Stěrkou setřete dolů do středu.
  • 5. Přidejte čerstvý sýr, sůl a pepř a míchejte 20 sek/rychlost 4.
  • 6. Přendejte krém do zdobícího sáčku a naplňte jím kornouty z listového těsta.
  • 7. Mrkev z listového těsta ozdobte snítkami petržele.
Hříbkový krém