Hříbkový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hribkovy-krem/
Suroviny
- 300 g lesních hub
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce másla
- 0,5 l vývaru/vody
- 200 g smetany na vaření
- kmín
- tymián
- sůl
- pepř
Postup
- 1. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
- 2. Těsto rozkrojte 2 cm proužky. Proužky oviňte kolem mrkve – začněte od špičky a mírně je překrývejte. Zastavte cca 1,5 cm od konce. Potřete rozšlehaným vejcem, posypejte sezamovými semínky.
- 3. Dejte péct na 180°C 30 minut nebo dozlatova. Před vyjmutím mrkve z listového těsta nechte mírně vychladnout.
- 4. Upečenou mrkev vložte do mixovací nádoby se sekacím nástavcem a sekejte 10 sek/rychlost 7. Stěrkou setřete dolů do středu.
- 5. Přidejte čerstvý sýr, sůl a pepř a míchejte 20 sek/rychlost 4.
- 6. Přendejte krém do zdobícího sáčku a naplňte jím kornouty z listového těsta.
- 7. Mrkev z listového těsta ozdobte snítkami petržele.