Redvelvet cupcake

Redvelvet cupcake

4 Stars
Redvelvet cupcake

Suroviny

  • 200 ml podmáslí   
  • 6 ml gelového barviva   
  • 250 g hladké mouky   
  • špetka kakaa   
  • 1 lžička kypřícího prášku   
  • 120 g povoleného másla   
  • 2 vejce   
  • 2 lžíce octa   
  • 1 lžíce jedlé sody  
  •  
  • KRÉM:  
  • 150 g mascarpone   
  • 250 ml smetany ke šlehání   
  • 100 g bílé čokolády   
  •   
  • malinový rozvar k naplnění   
  • ovoce na zdobení 

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. 200 ml podmáslí spojte s 6 ml gelového potravinářského barviva a dobře promíchejte.  
  • 2. Do nádoby vložte metlu.  
  • 3. Přidejte veškeré sypké ingredience pro těsto: 250 g hladké mouky, špetku kakaa, 1 lžičku kypřícího prášku a 1 lžíci jedlé sody.  
  • 4. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.  
  • 5. Přidejte zbylé ingredience pro těsto: 120 g povoleného másla, 2 vejce, 2 lžíce octa a podmáslí s potravinářským barvivem.  
  • 6. Šlehejte 3 minuty / rychlost 3.  
  • 7. Plňte košíčky a pečte 25 minut na 160 ℃ .  
  • 8. Z vychladlých košíčků lžičkou vyjměte střed.  
  • 9. Vzniklé prohlubně naplňte malinovým rozvarem.  
  • 10. Připravte si krém.  
  • 11. Do nádoby vložte metlu.  
  • 12. Přidejte 125 ml smetany ke šlehání a 100 g bílé čokolády.  
  • 13. Vařte 1 minutu / 50 ℃ / rychlost 1.  
  • 14. Přidejte zbylých 125 ml smetany ke šlehání a vychlaďte v lednici cca 6 hodin.  
  • 15. Do nádoby vložte metlu.  
  • 16. Přidejte vychlazenou smetanovou směs a 150 g mascarpone.  
  • 17. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3 do požadované tuhosti.  
  • 18. Naplňte cukrářský sáček krémem, ozdobte cupcakes a dozdobte ovocem. 
Redvelvet cupcake