Redvelvet cupcake
6. úno
Leonardo 12 ks 65 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/redvelvet-cupcake/
Suroviny
- 200 ml podmáslí
- 6 ml gelového barviva
- 250 g hladké mouky
- špetka kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku
- 120 g povoleného másla
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce jedlé sody
-
- KRÉM:
- 150 g mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g bílé čokolády
-
- malinový rozvar k naplnění
- ovoce na zdobení
Postup
- 1. 200 ml podmáslí spojte s 6 ml gelového potravinářského barviva a dobře promíchejte.
- 2. Do nádoby vložte metlu.
- 3. Přidejte veškeré sypké ingredience pro těsto: 250 g hladké mouky, špetku kakaa, 1 lžičku kypřícího prášku a 1 lžíci jedlé sody.
- 4. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
- 5. Přidejte zbylé ingredience pro těsto: 120 g povoleného másla, 2 vejce, 2 lžíce octa a podmáslí s potravinářským barvivem.
- 6. Šlehejte 3 minuty / rychlost 3.
- 7. Plňte košíčky a pečte 25 minut na 160 ℃ .
- 8. Z vychladlých košíčků lžičkou vyjměte střed.
- 9. Vzniklé prohlubně naplňte malinovým rozvarem.
- 10. Připravte si krém.
- 11. Do nádoby vložte metlu.
- 12. Přidejte 125 ml smetany ke šlehání a 100 g bílé čokolády.
- 13. Vařte 1 minutu / 50 ℃ / rychlost 1.
- 14. Přidejte zbylých 125 ml smetany ke šlehání a vychlaďte v lednici cca 6 hodin.
- 15. Do nádoby vložte metlu.
- 16. Přidejte vychlazenou smetanovou směs a 150 g mascarpone.
- 17. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3 do požadované tuhosti.
- 18. Naplňte cukrářský sáček krémem, ozdobte cupcakes a dozdobte ovocem.