Rajčatový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/rajcatovy-krem/2/
Suroviny
- 1 stroužek česneku
- 1 kus cibule, cca 50 g
- 30 g másla
- 700 g rajčat
- 70 g rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička bylinkové soli
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička pizza koření, můžete nahradit oreganem a tymiánem
- 500 g vody
- 1 kostka hovězího vývaru nebo zeleninového vývaru
- 100 ml smetany
- 2–4 posekané lístky bazalky
- 4 kusy čerstvé, posekané petržele
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte česnek a cibuli a sekejte 5 sek. / rychlost 5.
- 2. Stáhněte nasekanou cibuli a česnek do středu hrnce. Přidejte máslo a poduste 3 min. / 100℃ / rychlost 2.
- 3. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, bylinkovou sůl, cukr, pizza koření a posekejte na drobno 5 sek. / rychlost 5.
- 4. Přidejte vodu a kostku vývaru a vařte 10 min. / 100℃ / rychlost 2.
- 5. Přidejte sladkou smetanu, bazalku, petrželku a rozmixujte 30 sek. / rychlost 8.