Čokoládová mini Pavlova s višněmi
6. úno
Leonardo 1 plech 1 hodina 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cokoladova-mini-pavlova-s-visnemi/
Suroviny
- KORPUS:
- 4 bílky
- 200 g cukru krupice
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce škrobu
- ČOKOLÁDOVÁ ŠLEHAČKA:
- 100 g hořké čokolády
- 200 ml smetany ke šlehání
- OVOCNÁ NÁPLŇ:
- 150 g mražených višní
- 100 g cukru
- 1 lžíce škrobu
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 4 bílky a 200 g cukru krupice.
- 3. Šlehejte 3 minuty / 40 ℃ / rychlost 3.
- 4. Šlehejte 5 minut / rychlost 4.
- 5. Ručně opatrně vmíchejte 1 lžíci octa a 1 lžíci škrobu.
- 6. Přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte mističky o průměru cca 7 cm.
- 7. Dejte do předem vyhřáté trouby na 1 hodinu / 100 ℃ .
- 8. Do nádoby vložte míchací hák.
- 9. Přidejte 150 g mražených višní a 100 g cukru.
- 10. Vařte 4 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 1 lžíci škrobu a vařte 1–2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1 (do zhoustnutí).
- 12. Dejte stranou vychladit.
- 13. Do nádoby vložte míchací hák.
- 14. Přidejte nalámaných 100 g hořké čokolády a 200 ml smetany ke šlehání.
- 15. Vařte 30 sekund / 50 ℃ / rychlost 1.
- 16. Směs dejte vychladit a poté šlehejte 1 minutu / rychlost 4.
- 17. Zkompletujte dezert: Vychladlý korpus nejdříve naplňte višňovým rozvarem a pak zdobte čokoládovou šlehačkou.