Čokoládová mini Pavlova s višněmi

Čokoládová mini Pavlova s višněmi

4 Stars
Čokoládová mini Pavlova s višněmi

Suroviny

  • KORPUS:
  • 4 bílky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce škrobu
  • ČOKOLÁDOVÁ ŠLEHAČKA:
  • 100 g hořké čokolády
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • OVOCNÁ NÁPLŇ:
  • 150 g mražených višní
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce škrobu

Příslušenství

  • míchací hák
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte 4 bílky a 200 g cukru krupice.  
  • 3. Šlehejte 3 minuty / 40 ℃ / rychlost 3.  
  • 4. Šlehejte 5 minut / rychlost 4.  
  • 5. Ručně opatrně vmíchejte 1 lžíci octa a 1 lžíci škrobu.  
  • 6. Přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte mističky o průměru cca 7 cm.  
  • 7. Dejte do předem vyhřáté trouby na 1 hodinu / 100 ℃ .  
  • 8. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 9. Přidejte 150 g mražených višní a 100 g cukru.  
  • 10. Vařte 4 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 11. Přidejte 1 lžíci škrobu a vařte 1–2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1 (do zhoustnutí).  
  • 12. Dejte stranou vychladit.  
  • 13. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 14. Přidejte nalámaných 100 g hořké čokolády a 200 ml smetany ke šlehání.  
  • 15. Vařte 30 sekund / 50 ℃ / rychlost 1.  
  • 16. Směs dejte vychladit a poté šlehejte 1 minutu / rychlost 4.  
  • 17. Zkompletujte dezert: Vychladlý korpus nejdříve naplňte višňovým rozvarem a pak zdobte čokoládovou šlehačkou.
Čokoládová mini Pavlova s višněmi