Drožďová polévka

Drožďová polévka

4 Stars
Drožďová polévka

Suroviny

  • 80 g ovesných vloček
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 40 g másla
  • 40 g droždí
  • 1 cibule
  • 1 žloutek
  • 1 pórek
  • 1 mrkev 
  • hrst petrželky
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • nože 
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 5. Přidejte 40 g másla.  
  • 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. Přidejte 40 g droždí.  
  • 8. Restujte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 9. Přidejte 80 g ovesných vloček, 1 pórek nakrájený na kolečka a 1 nastrouhanou mrkev.  
  • 10. Podlijte 600 ml zeleninového vývaru.  
  • 11. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 12. Přidejte 1 žloutek.  
  • 13. Vařte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 14. Dochuťte solí a pepřem a přidejte hrst petrželky. 
Drožďová polévka