Drožďová polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/drozdova-polevka/
Suroviny
- 80 g ovesných vloček
- 600 ml zeleninového vývaru
- 40 g másla
- 40 g droždí
- 1 cibule
- 1 žloutek
- 1 pórek
- 1 mrkev
- hrst petrželky
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 40 g másla.
- 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 40 g droždí.
- 8. Restujte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte 80 g ovesných vloček, 1 pórek nakrájený na kolečka a 1 nastrouhanou mrkev.
- 10. Podlijte 600 ml zeleninového vývaru.
- 11. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte 1 žloutek.
- 13. Vařte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 14. Dochuťte solí a pepřem a přidejte hrst petrželky.