Dršťková polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 100 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/drstkova-polevka/
Suroviny
- 250 g předvařených drštěk
- 1,4 l vody
- 2 lžíce majoránky
- 1 cibule
- 1 lžíce červené papriky
- 3 lžíce tuku (sádlo nebo olej)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 250 g drštěk a 700 ml vody.
- 3. Vařte 30 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Slijte vodu a dršťky nechte v nádobě.
- 5. Přidejte 700 ml čisté vody.
- 6. Přidejte 3 lžíce majoránky, sůl a pepř dle chuti.
- 7. Vařte 30 minut /100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Vývar s dršťkami dejte stranou.
- 9. Do čisté nádoby vložte nože.
- 10. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 11. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 12. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 13. Přidejte 3 lžíce tuku (sádla nebo oleje) a restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 14. Přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, lžíci sušené papriky a 2 lžíce protlaku.
- 15. Restujte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.
- 16. Podlijte vývarem a přidejte uvařené dršťky.
- 17. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 18. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou.