Dršťková polévka

Dršťková polévka

4 Stars
Dršťková polévka

Suroviny

  • 250 g předvařených drštěk 
  • 1,4 l vody 
  • 2 lžíce majoránky 
  • 1 cibule 
  • 1 lžíce červené papriky 
  • 3 lžíce tuku (sádlo nebo olej) 
  • 2 lžíce rajčatového protlaku 
  • 2 stroužky česneku 
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože 

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák. 
  • 2. Přidejte 250 g drštěk a 700 ml vody. 
  • 3. Vařte 30 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 4. Slijte vodu a dršťky nechte v nádobě. 
  • 5. Přidejte 700 ml čisté vody. 
  • 6. Přidejte 3 lžíce majoránky, sůl a pepř dle chuti. 
  • 7. Vařte 30 minut /100 ℃ / rychlost 1. 
  • 8. Vývar s dršťkami dejte stranou. 
  • 9. Do čisté nádoby vložte nože. 
  • 10. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
  • 11. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 12. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 13. Přidejte 3 lžíce tuku (sádla nebo oleje) a restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 14. Přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku, lžíci sušené papriky a 2 lžíce protlaku. 
  • 15. Restujte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 16. Podlijte vývarem a přidejte uvařené dršťky. 
  • 17. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 18. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
Dršťková polévka