Fazolová polévka s vejcem
6. úno
Leonardo 4 porce 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/fazolova-polevka-s-vejcem/
Suroviny
- 2 brambory
- 1 l zeleninového vývaru
- 400 g fazolí z plechovky
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce povoleného másla
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, ocet na dochucení
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 2 lžíce povoleného másla a 3 lžíce hladké mouky.
- 3. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Přidejte 1 l zeleninového vývaru.
- 5. Přidejte 2 oloupané a na kostky nakrájené brambory.
- 6. Vařte 23 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 2 stroužky prolisovaného česneku a 400 g propláchnutých fazolí z plechovky.
- 8. Vařte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte 1 rozšlehané vejce a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Dochuťte solí, pepřem a octem.