Galetka na slano
6. úno
Leonardo 1 koláč 75 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/galetka-na-slano/
Suroviny
- TĚSTO:
- 200 g hladké špaldové mouky
- 1 lžíce cukru krupice
- 100 g másla
- 60 ml mléka
- 1 lžička soli
- NÁPLŇ:
- 250 g baby špenátu
- 150 g ricotty
- 2 vejce
- 50 g fety
Příslušenství
- metla
- sestava pro vaření v páře
- nože
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Do nádoby prosejte 200 g hladké špaldové mouky.
- 3. Přidejte 1 lžíci cukru krupice, 100 g povoleného másla pokrájeného na plátky, 60 ml mléka a 1 lžičku soli.
- 4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 1.
- 5. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.
- 6. Těsto dejte chladit na 1 hodinu do lednice.
- 7. Do nádoby vložte sestavu pro vaření v páře. Spusťte program vaření v páře.
- 8. Přidejte po signalizaci 250 g propraného baby špenátu na 4 minuty. Pak schlaďte a dejte stranou.
- 9. Do nádoby vložte nože.
- 10. Přidejte špenát zbavený přebytečné vody, 150 g ricotty a 2 vejce.
- 11. Sekejte 45 sekund / rychlost 5.
- 12. Vyválejte těsto na pečícím papíru na kruh o 0,5 cm tloušťky.
- 13. Naplňte špenátovou náplní. Posypte 50 g fety. Okraje zahněte do středu.
- 14. Dejte péct na 35 minut / 180 ℃ .