Galetka na slano

Galetka na slano

4 Stars
Galetka na slano

Suroviny

  • TĚSTO: 
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 100 g másla 
  • 60 ml mléka 
  • 1 lžička soli  
  • NÁPLŇ:  
  • 250 g baby špenátu
  • 150 g ricotty
  • 2 vejce
  • 50 g fety

Příslušenství

  • metla
  • sestava pro vaření v páře
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Do nádoby prosejte 200 g hladké špaldové mouky.  
  • 3. Přidejte 1 lžíci cukru krupice, 100 g povoleného másla pokrájeného na plátky, 60 ml mléka a 1 lžičku soli.  
  • 4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 1.  
  • 5. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.  
  • 6. Těsto dejte chladit na 1 hodinu do lednice.  
  • 7. Do nádoby vložte sestavu pro vaření v páře. Spusťte program vaření v páře.
  • 8. Přidejte po signalizaci 250 g propraného baby špenátu na 4 minuty. Pak schlaďte a dejte stranou.
  • 9. Do nádoby vložte nože.
  • 10. Přidejte špenát zbavený přebytečné vody, 150 g ricotty a 2 vejce.
  • 11. Sekejte 45 sekund / rychlost 5. 
  • 12. Vyválejte těsto na pečícím papíru na kruh o 0,5 cm tloušťky.
  • 13. Naplňte špenátovou náplní. Posypte 50 g fety. Okraje zahněte do středu.
  • 14. Dejte péct na 35 minut / 180 ℃ .
Galetka na slano