Tyrolské knedlíky se špenátem, slaninou a parmezánem

Tyrolské knedlíky se špenátem, slaninou a parmezánem

4 Stars
Tyrolské knedlíky se špenátem, slaninou a parmezánem

Suroviny

  • 500 g starších rohlíků
  • 3 lžíce mléka
  • 120 g másla
  • 3 vejce
  • 1 šalotka
  • 100 g slaniny
  • 250 g špenátu
  • 100 g parmezánu
  • špetka strouhaného muškátového oříšku

Příslušenství

  • sestava pro vaření v páře
  • míchací hák 
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou šalotku.  
  • 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 5. Přidejte na malé kostičky nakrájených 100 g slaniny.  
  • 6. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. Přidejte 250 g opraného špenátu.  
  • 8. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 9. Do mísy stranou přidejte 500 g nakrájených starších rohlíků, 3 vejce, 3 lžíce mléka, 120 g povoleného másla a špetku strouhaného muškátového oříšku.  
  • 10. Přidejte špenátovou směs a vytvarujte knedlíčky.   
  • 11. Pokud těsto lepí, přidejte hladkou mouku.  
  • 12. Do nádoby přidejte vodu po rysku vaření v páře.  
  • 13. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.   
  • 14. Po signalizaci vložte knedlíky a vařte 10 minut.  
  • 15. Poté podávejte s hoblinkami parmezánu, polité máslem. 
Tyrolské knedlíky se špenátem, slaninou a parmezánem