Hovězí guláš

Hovězí guláš

4 Stars
Hovězí guláš

Suroviny

  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 40 g sádla
  • 2 polévkové lžíce papriky
  • 600 g hovězího masa - klišky 
  • 1500 ml vody
  • 1 čajová lžička majoránky, suché
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 polévková lžíce sůl
  • 50 g hladké mouky

Příslušenství

  • sekací nože 
  • varný koš

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože.
  • 2. Vložte rozpůlenou cibuli a česnek.
  • 3. Sekejte 5 sek./rychlost 5.
  • 4. Přidejte 40 g sádla.
  • 5. Duste 10 min/100 ℃ /rychlost 2.
  • 6. Přidejte červenou papriku a duste 2 min/100 ℃ /rychlost 1.
  • 7. Přidejte 1000 ml vody, bujon, majoránku, kmín.
  • 8. Do varného koše si nachystejte nasolené, na kousky nakrájené maso.
  • 9. Vyměňte sekací nože za varný koš s masem.
  • 10. Vařte 90 min/120 ℃ /rychlost 1.
  • 11. Přilejte 500 ml vody.
  • 12. Vařte dalších 60 minut/120 ℃ .
  • 13. Maso oddělejte stranou.
  • 14. Přidejte hladkou mouku.
  • 15. Míchejte 10 sek./rychlost 6.
  • 16. Vařte 5 min/120 ℃ /rychlost 2. 
  • 17. Dochuťte solí a pepřem.
Hovězí guláš