Hovězí guláš
6. úno
Leonardo 4 porce 3 hodiny 10 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hovezi-gulas/
Suroviny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 40 g sádla
- 2 polévkové lžíce papriky
- 600 g hovězího masa - klišky
- 1500 ml vody
- 1 čajová lžička majoránky, suché
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 polévková lžíce sůl
- 50 g hladké mouky
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože.
- 2. Vložte rozpůlenou cibuli a česnek.
- 3. Sekejte 5 sek./rychlost 5.
- 4. Přidejte 40 g sádla.
- 5. Duste 10 min/100 ℃ /rychlost 2.
- 6. Přidejte červenou papriku a duste 2 min/100 ℃ /rychlost 1.
- 7. Přidejte 1000 ml vody, bujon, majoránku, kmín.
- 8. Do varného koše si nachystejte nasolené, na kousky nakrájené maso.
- 9. Vyměňte sekací nože za varný koš s masem.
- 10. Vařte 90 min/120 ℃ /rychlost 1.
- 11. Přilejte 500 ml vody.
- 12. Vařte dalších 60 minut/120 ℃ .
- 13. Maso oddělejte stranou.
- 14. Přidejte hladkou mouku.
- 15. Míchejte 10 sek./rychlost 6.
- 16. Vařte 5 min/120 ℃ /rychlost 2.
- 17. Dochuťte solí a pepřem.
Vyzkoušejte také
2 hodiny 10 minut 4 porce