Hlívový guláš
6. úno
Leonardo 4 porce 55 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hlivovy-gulas/
Suroviny
- 500 g hlívy ústřičné
- 200 g žampiónů
- 150 g slaniny
- 3 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 malý rajský protlak
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce sádla
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 2 lžíce sádla a 150 g slaniny.
- 6. Restujte 10 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte pokrájený česnek a houby.
- 8. Posypte lžičkou majoránky, lžičkou papriky a lžičkou kmínu.
- 9. Restujte 5 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte rajský protlak a 200 ml vody.
- 11. Vařte 25 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Dochuťte.
Vyzkoušejte také
1 hodina 16 minut 4 porce 1 hodina 2 minuty 4 porce