Hlívový guláš

Hlívový guláš

4 Stars
Hlívový guláš

Suroviny

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 200 g žampiónů
  • 150 g slaniny
  • 3 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 malý rajský protlak
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce sádla
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • Míchací hák
  • Nože

Postup

  • 1.    Do nádoby vložte nože.
  • 2.    Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
  • 3.    Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
  • 4.    Vyjměte nože a vložte míchací hák.
  • 5.    Přidejte 2 lžíce sádla a 150 g slaniny.
  • 6.    Restujte 10 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 7.    Přidejte pokrájený česnek a houby.
  • 8.    Posypte lžičkou majoránky, lžičkou papriky a lžičkou kmínu.
  • 9.    Restujte 5 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 10.    Přidejte rajský protlak a 200 ml vody.
  • 11.    Vařte 25 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 12.    Dochuťte.
Hlívový guláš