Segedínský guláš
6. úno
Leonardo 4 porce 2 hodiny 10 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/segedinsky-gulas/
Suroviny
- 500 g vepřové plece
- 500 g bílého kysaného zelí
- 1 cibule
- 30 g sádla
- 4 polévkové lžíce červené papriky
- 1 čajová lžička kmínu
- 1300 ml vody
- 200 ml smetany 33 % nebo zakysanou smetanu
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- pepře
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte vložte sekací nože.
- 2. Přidejte rozpůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sec / rychlostí 4.
- 4. Stáhněte stěrkou do středu.
- 5. Přidejte sádlo.
- 6. Restujte 10 min / 120 ℃ / rychlostí 1.
- 7. Přidejte červenou papriku, kmín.
- 8. Restujte 2 min / 120 ℃ / rychlostí 2.
- 9. Vyjměte sekací nože a vložte varný koš.
- 10. Nakrájejte na kousky maso, osolte a opepřete.
- 11. Maso vložte do varného koše.
- 12. Nalejte 1300 ml vody.
- 13. Vařte 90 min / 120 ℃ / rychlostí 1.
- 14. Dle potřeby doplňte vodu.
- 15. Vyjměte varný koš s masem a dejte stranou.
- 16. Vložte sekací nože.
- 17. Vložte zelí.
- 18. Vařte 5 min / 120 ℃ / rychlostí 1.
- 19. Nalejte smetanu s rozmíchanou hladkou moukou.
- 20. Vařte 10 min / 120 ℃ / rychlostí 2.
- 21. Před dokončením vložte maso na prohřátí.
Vyzkoušejte také
1 hodina 16 minut 4 porce