Segedínský guláš

Segedínský guláš

4 Stars
Segedínský guláš

Suroviny

  • 500 g vepřové plece 
  • 500 g bílého kysaného zelí
  • 1 cibule 
  • 30 g sádla 
  • 4 polévkové lžíce červené papriky 
  • 1 čajová lžička kmínu 
  • 1300 ml vody
  • 200 ml smetany 33 % nebo zakysanou smetanu  
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky 
  • sůl
  • pepře

Příslušenství

  • sekací nože
  • varný koš

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte vložte sekací nože.
  • 2. Přidejte rozpůlenou cibuli.
  • 3. Sekejte 10 sec / rychlostí 4.
  • 4. Stáhněte stěrkou do středu.
  • 5. Přidejte sádlo.
  • 6. Restujte 10 min / 120 ℃ / rychlostí 1.
  • 7. Přidejte červenou papriku, kmín.
  • 8. Restujte 2 min / 120 ℃ / rychlostí 2.
  • 9. Vyjměte sekací nože a vložte varný koš.
  • 10. Nakrájejte na kousky maso, osolte a opepřete.
  • 11. Maso vložte do varného koše.
  • 12. Nalejte 1300 ml vody.
  • 13. Vařte 90 min / 120 ℃ / rychlostí 1.
  • 14. Dle potřeby doplňte vodu.
  • 15. Vyjměte varný koš s masem a dejte stranou.
  • 16. Vložte sekací nože.
  • 17. Vložte zelí.
  • 18. Vařte 5 min / 120 ℃ / rychlostí 1.
  • 19. Nalejte smetanu s rozmíchanou hladkou moukou.
  • 20. Vařte 10 min / 120 ℃ / rychlostí 2.
  • 21. Před dokončením vložte maso na prohřátí.
Segedínský guláš