Jablková roláda
6. úno
Leonardo 1 roláda 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/jablkova-rolada/
Suroviny
- TĚSTO:
- 3 vejce
- 100 g cukru krystalu
- 120 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 4 vetší jablka
- 1 skořicový cukr
-
- NÁPLŇ:
- 250 g mascarpone
- 250 ml šlehačky 31%
Příslušenství
- Sestava na strouhání
- Metla
- Stěrka
Postup
- 1. Do nádoby vložte sestavu pro strouhání.
- 2. Rychlostí 5 strouhejte čtyři oloupaná jablka.
- 3. Nastrouhaná jablka dejte stranou.
- 4. Do nádoby vložte metlu.
- 5. Přidejte 3 vejce a 100 g cukru krystalu.
- 6. Šlehejte 8-9 minut / rychlost 3.
- 7. Stranou si smíchejte 120 g hladké mouky a 1 lžičku kypřícího prášku.
- 8. Přisypejte mouku s kypřícím práškem do nádoby a šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
- 9. Na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně rozprostřete nastrouhaná jablka a posypte 1 skořicovým cukrem.
- 10. Nalijte těsto na jablka a rozetřete stěrkou.
- 11. Pečte na 180 ℃ / 15-20 minut.
- 12. Po upečení roládu přikryjte druhým pečícím papírem nebo utěrkou a roládu překlopte (aby jablka po srolování byla uvnitř rolády).
- 13. Do nádoby vložte metlu.
- 14. Přidejte 250 g mascarpone a 250 ml smetany ke šlehání.
- 15. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
- 16. Potřete vychladlou roládu krémem a srolujte.
Vyzkoušejte také
90 min 1 koláč (32 cm) 17 minut + pečení 1 plech