Jablková roláda

Jablková roláda

4 Stars
Jablková roláda

Suroviny

  • TĚSTO:  
  • 3 vejce  
  • 100 g cukru krystalu  
  • 120 g hladké mouky  
  • 1 lžička kypřícího prášku  
  • 4 vetší jablka  
  • 1 skořicový cukr  
  •   
  • NÁPLŇ:  
  • 250 g mascarpone  
  • 250 ml šlehačky 31% 

Příslušenství

  • Sestava na strouhání
  • Metla
  • Stěrka

Postup

  • 1. Do nádoby vložte sestavu pro strouhání.  
  • 2. Rychlostí 5 strouhejte čtyři oloupaná jablka.  
  • 3. Nastrouhaná jablka dejte stranou.  
  • 4. Do nádoby vložte metlu.  
  • 5. Přidejte 3 vejce a 100 g cukru krystalu.  
  • 6. Šlehejte 8-9 minut / rychlost 3.  
  • 7. Stranou si smíchejte 120 g hladké mouky a 1 lžičku kypřícího prášku.  
  • 8. Přisypejte mouku s kypřícím práškem do nádoby a šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
  • 9. Na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně rozprostřete nastrouhaná jablka a posypte 1 skořicovým cukrem.  
  • 10. Nalijte těsto na jablka a rozetřete stěrkou.  
  • 11. Pečte na 180 ℃ / 15-20 minut.  
  • 12. Po upečení roládu přikryjte druhým pečícím papírem nebo utěrkou a roládu překlopte (aby jablka po srolování byla uvnitř rolády).  
  • 13. Do nádoby vložte metlu.  
  • 14. Přidejte 250 g mascarpone a 250 ml smetany ke šlehání.  
  • 15. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.   
  • 16. Potřete vychladlou roládu krémem a srolujte. 
Jablková roláda