Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

4 Stars
Šlehačková roláda

Suroviny

  • 6 vajec 
  • 80 g cukru krupice 
  • 2 lžíce kakaa 
  • špetka soli 
  •  
  • NÁPLŇ: 
  • 300 ml smetany ke šlehání 

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu. 
  • 2. Vložte 300 ml smetany a šlehejte 2,5 minuty / rychlost 3. 
  • 3. Dejte stranou. 
  • 4. Do čisté nádoby vložte metlu. Přidejte 6 bílků a vyšlehejte sníh.  
  • 5. Šlehejte 5 minut / rychlost 4. 
  • 6. Spojte si ve vedlejší misce 80 g cukru se solí a 2 lžíce kakaa. 
  • 7. Přidávejte ke sněhu na střídačku žloutky a cukrovou směs. 
  • 8. Během střídání vždy šlehejte 15 sekund / rychlost 3. 
  • 9. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. 
  • 10. Pečte 10 minut / 190 ℃ . 
  • 11. Nechte stočenou vychladnout a naplňte šlehačkou.
Šlehačková roláda