Kaštanovo-houbový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kastanovo-houbovy-krem/
Suroviny
- 200 g jedlých předvařených kaštanů
- 1 hrst sušených hub
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany
- 2 lžíce másla
- 1 malá cibule
- 1/2 lžičky kmínu
- 2 snítky tymiánu
- sůl, pepř
Postup
- 1. Namočte 1 hrst sušených hub cca 1 hodinu před vařením.
- 2. Do nádoby vložte nože.
- 3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou malou cibuli.
- 4. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
- 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 6. Přidejte 2 lžíce másla.
- 7. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte scezené houby, 200 g jedlých předvařených kaštanů, ½ lžičky kmínu a 2 snítky tymiánu.
- 9. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte 0,5 l zeleninového vývaru.
- 11. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte 200 ml smetany.
- 13. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 14. Vyjměte míchací hák a 2 snítky tymiánu.
- 15. Vložte nože.
- 16. Sekejte 15 sekund / rychlost 5.
- 17. Dochuťte solí a pepřem.