Kaštanovo-houbový krém

Kaštanovo-houbový krém

4 Stars
Kaštanovo-houbový krém

Suroviny

  • 200 g jedlých předvařených kaštanů 
  • 1 hrst sušených hub 
  • 0,5 l zeleninového vývaru 
  • 200 ml smetany 
  • 2 lžíce másla 
  • 1 malá cibule 
  • 1/2 lžičky kmínu 
  • 2 snítky tymiánu 
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • Míchací hák
  • Nože

Postup

  • 1. Namočte 1 hrst sušených hub cca 1 hodinu před vařením. 
  • 2. Do nádoby vložte nože. 
  • 3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou malou cibuli. 
  • 4. Sekejte 10 sekund / rychlost 5. 
  • 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 6. Přidejte 2 lžíce másla. 
  • 7. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 8. Přidejte scezené houby, 200 g jedlých předvařených kaštanů, ½ lžičky kmínu a 2 snítky tymiánu. 
  • 9. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 10. Přidejte 0,5 l zeleninového vývaru. 
  • 11. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 12. Přidejte 200 ml smetany. 
  • 13. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 14. Vyjměte míchací hák a 2 snítky tymiánu. 
  • 15. Vložte nože. 
  • 16. Sekejte 15 sekund / rychlost 5. 
  • 17. Dochuťte solí a pepřem.
Kaštanovo-houbový krém