Hlívový krém

Hlívový krém

4 Stars
Hlívový krém

Suroviny

  • 1 cibule
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 1 hrst sušených hub
  • 50 g másla
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 200 ml smetany
  • 700 ml vývaru
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • Míchací hák
  • Nože

Postup

  • 1.    Hodinu před vařením si namočte houby.
  • 2.    Do nádoby vložte nože.
  • 3.    Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
  • 4.    Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
  • 5.    Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 50 g másla.
  • 6.    Restujte 10 minuty/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 7.    Přidejte 500 g namočených hub, lžičku kmínu a lžičku majoránky.
  • 8.    Restujte 5 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 9.    Podlijte 700 ml vývaru. 
  • 10.    Vařte 15 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 11.    Přidejte 200 ml smetany, sůl a pepř.
  • 12.    Vyjměte míchací hák a vložte nože.
  • 13.    Sekejte 15 sekund/ rychlost 4.
Hlívový krém