Hlívový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hlivovy-krem/
Suroviny
- 1 cibule
- 500 g hlívy ústřičné
- 1 hrst sušených hub
- 50 g másla
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 200 ml smetany
- 700 ml vývaru
- sůl, pepř
Postup
- 1. Hodinu před vařením si namočte houby.
- 2. Do nádoby vložte nože.
- 3. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 4. Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
- 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 50 g másla.
- 6. Restujte 10 minuty/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 500 g namočených hub, lžičku kmínu a lžičku majoránky.
- 8. Restujte 5 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Podlijte 700 ml vývaru.
- 10. Vařte 15 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 200 ml smetany, sůl a pepř.
- 12. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 13. Sekejte 15 sekund/ rychlost 4.