Koláče za studena

Koláče za studena

4 Stars
Koláče za studena

Suroviny

  • TĚSTO:
  • 300 g hladké mouky
  • 50 g hladké mouky na podsypání
  • 65 g cukru
  • 165 g povoleného másla
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 30 g droždí
  • vejce na potření
  • NÁPLŇ:
  • 200 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • DROBENKA:
  • 100 g hrubé mouky
  • 50 g cukru moučka
  • 50 g másla
  • povidla dle chuti pod drobenkou  

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.
  • 2. Přidejte 30 g droždí, 50 ml mléka, 1 lžíci cukru a 1 lžíci hladké mouky.
  • 3. Zahřejte na 2 minuty / 37 ℃ / rychlost 1.
  • 4. Nechte vzejít kvásek 15 minut.
  • 5. Přidejte zbylou hladkou mouku a cukr.
  • 6. Přidejte 165 g povoleného másla a 2 vejce.
  • 7. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
  • 8. Vyklopte těsto na pracovní vál a vpracujte 50 g mouky k podsypání.
  • 9. Těsto přendejte do misky a přikryjte. Vložte do lednice přes noc.
  • 10. Ráno vyndejte těsto a nechte ještě 1,5 hodiny kynout.
  • 11. Do nádoby přidejte 200 g tvarohu, 1 vejce, 50 g moučkového cukru a 1 lžíci vanilkového pudinku.
  • 12. Šlehejte 3 minuty / rychlost 2.
  • 13. Těsto vyválejte na plát silný asi 1 cm a rozkrájejte na 8*8 cm čtverců.
  • 14. Naplňte tvarohovou náplní a vytvarujte kuličky. Vložte na plech vyloženým pečícím papírem.
  • 15. Nechte na plechu kynout 15 minut.
  • 16. Potřete rozšlehaným vejcem a udělejte důlek ve středu koláče.
  • 17. Plňte lžičkou povidel a posypte drobenkou.
  • 18. Pečte 8-10 minut / 190 ℃ .
Koláče za studena