Koláče za studena
6. úno
Leonardo 2 plechy 55 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kolace-za-studena/
Suroviny
- TĚSTO:
- 300 g hladké mouky
- 50 g hladké mouky na podsypání
- 65 g cukru
- 165 g povoleného másla
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 30 g droždí
- vejce na potření
- NÁPLŇ:
- 200 g tvarohu
- 1 vejce
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- DROBENKA:
- 100 g hrubé mouky
- 50 g cukru moučka
- 50 g másla
- povidla dle chuti pod drobenkou
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 30 g droždí, 50 ml mléka, 1 lžíci cukru a 1 lžíci hladké mouky.
- 3. Zahřejte na 2 minuty / 37 ℃ / rychlost 1.
- 4. Nechte vzejít kvásek 15 minut.
- 5. Přidejte zbylou hladkou mouku a cukr.
- 6. Přidejte 165 g povoleného másla a 2 vejce.
- 7. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
- 8. Vyklopte těsto na pracovní vál a vpracujte 50 g mouky k podsypání.
- 9. Těsto přendejte do misky a přikryjte. Vložte do lednice přes noc.
- 10. Ráno vyndejte těsto a nechte ještě 1,5 hodiny kynout.
- 11. Do nádoby přidejte 200 g tvarohu, 1 vejce, 50 g moučkového cukru a 1 lžíci vanilkového pudinku.
- 12. Šlehejte 3 minuty / rychlost 2.
- 13. Těsto vyválejte na plát silný asi 1 cm a rozkrájejte na 8*8 cm čtverců.
- 14. Naplňte tvarohovou náplní a vytvarujte kuličky. Vložte na plech vyloženým pečícím papírem.
- 15. Nechte na plechu kynout 15 minut.
- 16. Potřete rozšlehaným vejcem a udělejte důlek ve středu koláče.
- 17. Plňte lžičkou povidel a posypte drobenkou.
- 18. Pečte 8-10 minut / 190 ℃ .
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 15 minut 2 plechy