Kynuté myšky s tvarohem a rozinkami
6. úno
Leonardo 9-12 kusů 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kynute-mysky-s-tvarohem/
Suroviny
- TĚSTO:
- 130 g hladké mouky
- 120 g polohrubé mouky
- 13 g droždí
- 115 ml vlažného mléka
- 1 lžička cukru krupice
- 1/2 lžičky citrónové kůry
- 45 g povoleného másla
- 1 žloutek
- 40 g třtinového cukru
- 1 vejce k potření
-
- NÁPLŇ:
- 150 g tvarohu
- 1 menší vejce
- 20 g moučkového cukru
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- hrst rozinek
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 115 ml vlažného mléka, 13 g droždí a 1 lžičku cukru krupice.
- 3. Šlehejte 2 minuty / 37 ℃ / rychlost 1.
- 4. Nechte vzejít kvásek 15-20 minut.
- 5. Přidejte 40 g třtinového cukru, 1 žloutek a 1/2 lžičky citronové kůry, 130 g hladké mouky, 120 g polohrubé mouky a 45 g povoleného másla.
- 6. Vypracujte těsto - šlehejte 3 minuty / rychlost 2.
- 7. Nechte těsto vykynout do zdvojnásobení objemu.
- 8. Připravte si náplň.
- 9. Do nádoby vložte metlu.
- 10. Přidejte 150 g tvarohu a 1 menší vejce.
- 11. Přidejte 20 g moučkového cukru a 1 lžíci vanilkového pudinku.
- 12. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
- 13. Z vykynutého těsta vytvarujte 9-12 bochánků.
- 14. Každý bochánek naplňte tvarohovou náplní a zabalte.
- 15. Dle fantazie přidejte z těsta ouška a ocásek.
- 16. Čumáček vytvořte vtlačením rozinky.
- 17. Myšky nechte ještě 20 minut kynout a potřete rozšlehaným vejcem.
- 18. Pečte na 160 ℃ do zlatova.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 2 plechy