Kynuté myšky s tvarohem a rozinkami

Kynuté myšky s tvarohem a rozinkami

4 Stars
Kynuté myšky s tvarohem a rozinkami

Suroviny

  • TĚSTO:  
  • 130 g hladké mouky   
  • 120 g polohrubé mouky   
  • 13 g droždí   
  • 115 ml vlažného mléka   
  • 1 lžička cukru krupice   
  • 1/2 lžičky citrónové kůry   
  • 45 g povoleného másla   
  • 1 žloutek   
  • 40 g třtinového cukru   
  • 1 vejce k potření   
  •   
  • NÁPLŇ:  
  • 150 g tvarohu   
  • 1 menší vejce   
  • 20 g moučkového cukru   
  • 1 lžíce vanilkového pudinku   
  • hrst rozinek

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.   
  • 2. Přidejte 115 ml vlažného mléka, 13 g droždí a 1 lžičku cukru krupice.   
  • 3. Šlehejte 2 minuty / 37 ℃ / rychlost 1.   
  • 4. Nechte vzejít kvásek 15-20 minut.   
  • 5. Přidejte 40 g třtinového cukru, 1 žloutek a 1/2 lžičky citronové kůry, 130 g hladké mouky, 120 g polohrubé mouky a 45 g povoleného másla.   
  • 6. Vypracujte těsto - šlehejte 3 minuty / rychlost 2.   
  • 7. Nechte těsto vykynout do zdvojnásobení objemu.   
  • 8. Připravte si náplň.   
  • 9. Do nádoby vložte metlu.   
  • 10. Přidejte 150 g tvarohu a 1 menší vejce.  
  • 11. Přidejte 20 g moučkového cukru a 1 lžíci vanilkového pudinku.   
  • 12. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.   
  • 13. Z vykynutého těsta vytvarujte 9-12 bochánků.   
  • 14. Každý bochánek naplňte tvarohovou náplní a zabalte.   
  • 15. Dle fantazie přidejte z těsta ouška a ocásek.   
  • 16. Čumáček vytvořte vtlačením rozinky.   
  • 17. Myšky nechte ještě 20 minut kynout a potřete rozšlehaným vejcem.   
  • 18. Pečte na 160 ℃ do zlatova.
Kynuté myšky s tvarohem a rozinkami