Kremeš
6. úno
Leonardo 1 plech 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kremes/
Suroviny
- 1 balení máslového listového těsta
- 500 ml smetany ke šlehání
-
- KRÉM:
- 500 ml mléka
- 50 g másla
- 80 g cukru krupice
- 1 lžička vanilkové pasty
- 50 g kukuřičného škrobu
- 3 žloutky
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 300 ml mléka a přiveďte k varu 100 ℃ / rychlost 1.
- 3. V misce si mezitím spojte zbylých 200 ml mléka, 80 g cukru, 50 g škrobu a 3 žloutky.
- 4. Jakmile začne mléko vřít, přidejte směs z misky.
- 5. Vařte 2 minuty /100 ℃ / rychlost 2.
- 6. Přikryjte potravinářskou folií a nechte vychladnout.
- 7. Vyválejte si 2 pláty z listového těsta a každý dejte péct 10–15 minut /180 ℃ .
- 8. Do nádoby vložte metlu a vychladlou směs.
- 9. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
- 10. Přidejte 50 g povoleného másla.
- 11. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
- 12. Krém dejte stranou a připravte si šlehačku.
- 13. Do nádoby vložte metlu a vychlazenou smetanu.
- 14. Šlehejte 2,5 minuty / rychlost 3.
- 15. Na plát listového těsta rovnoměrně natřete žloutkový krém.
- 16. Na krém rovnoměrně navrstvěte šlehačku a navrch položte druhý plát listového těsta.
- 17. Nechte vychladit v lednici.