Kremeš

Kremeš

4 Stars
Kremeš

Suroviny

  • 1 balení máslového listového těsta 
  • 500 ml smetany ke šlehání 
  •  
  • KRÉM:
  • 500 ml mléka 
  • 50 g másla 
  • 80 g cukru krupice 
  • 1 lžička vanilkové pasty 
  • 50 g kukuřičného škrobu 
  • 3 žloutky 

Příslušenství

  • míchací hák
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák. 
  • 2. Přidejte 300 ml mléka a přiveďte k varu 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 3. V misce si mezitím spojte zbylých 200 ml mléka, 80 g cukru, 50 g škrobu a 3 žloutky. 
  • 4. Jakmile začne mléko vřít, přidejte směs z misky. 
  • 5. Vařte 2 minuty /100 ℃ / rychlost 2. 
  • 6. Přikryjte potravinářskou folií a nechte vychladnout. 
  • 7. Vyválejte si 2 pláty z listového těsta a každý dejte péct  10–15 minut /180 ℃ . 
  • 8. Do nádoby vložte metlu a vychladlou směs. 
  • 9. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3. 
  • 10. Přidejte 50 g povoleného másla. 
  • 11. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3. 
  • 12. Krém dejte stranou a připravte si šlehačku. 
  • 13. Do nádoby vložte metlu a vychlazenou smetanu. 
  • 14. Šlehejte 2,5 minuty / rychlost 3. 
  • 15. Na plát listového těsta rovnoměrně natřete žloutkový krém. 
  • 16. Na krém rovnoměrně navrstvěte šlehačku a navrch položte druhý plát listového těsta. 
  • 17. Nechte vychladit v lednici.
Kremeš