Kremrole s pařížskou šlehačkou

Kremrole s pařížskou šlehačkou

4 Stars
Kremrole s pařížskou šlehačkou

Suroviny

  • TĚSTO:
  • 1 balení listového těsta
  • 1 vejce na potření
  • ŠLEHAČKA:
  • 200 g hořké čokolády
  • 400 ml smetany ke šlehání

Příslušenství

  • míchací hák
  • metla

Postup

  • 1. Balení listového těsta rozválejte na tenký plát.  
  • 2. Nakrájejte na 2,5 cm proužky.  
  • 3. Proužkem obmotejte kovovou ruličku a potřete rozšlehaným vejcem.  
  • 4. Dejte péct na 200 ℃ dozlatova.  
  • 5. Ještě teplé opatrně sundejte z kovové ruličky.  
  • 6. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 7. Přidejte 200 ml smetany ke šlehání a 200 g hořké čokolády.  
  • 8. Zahřívejte 1 minutu / 50 ℃ / rychlost 1.  
  • 9. Vzniklou směs dejte chladit.  
  • 10. Do nádoby vložte metlu.  
  • 11. Přidejte zbylých 200 ml smetany ke šlehání a vychladlou směs.  
  • 12. Šlehejte 2–3 minuty / rychlost 3 (do ztuhnutí).  
  • 13. Hotovou šlehačkou plňte trubičky.
Kremrole s pařížskou šlehačkou