Kremrole s pařížskou šlehačkou
6. úno
Leonardo 2 plechy 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kremrole-s-parizskou-slehackou/
Suroviny
- TĚSTO:
- 1 balení listového těsta
- 1 vejce na potření
- ŠLEHAČKA:
- 200 g hořké čokolády
- 400 ml smetany ke šlehání
Postup
- 1. Balení listového těsta rozválejte na tenký plát.
- 2. Nakrájejte na 2,5 cm proužky.
- 3. Proužkem obmotejte kovovou ruličku a potřete rozšlehaným vejcem.
- 4. Dejte péct na 200 ℃ dozlatova.
- 5. Ještě teplé opatrně sundejte z kovové ruličky.
- 6. Do nádoby vložte míchací hák.
- 7. Přidejte 200 ml smetany ke šlehání a 200 g hořké čokolády.
- 8. Zahřívejte 1 minutu / 50 ℃ / rychlost 1.
- 9. Vzniklou směs dejte chladit.
- 10. Do nádoby vložte metlu.
- 11. Přidejte zbylých 200 ml smetany ke šlehání a vychladlou směs.
- 12. Šlehejte 2–3 minuty / rychlost 3 (do ztuhnutí).
- 13. Hotovou šlehačkou plňte trubičky.
Vyzkoušejte také
1 hodina 40 minut 1 plech