Kulajda
6. úno
Leonardo 4 porce 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kulajda/
Suroviny
- 1200 ml vody
- 1 kus zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
- 30 g sušených hub
- 4 ks brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
- 100 g cibule
- trocha kmínu
- 250 g smetany ke šlehání
- 30 g hladké mouky
- kopr, čerstvý
- sůl
- 3 kusy vejce
- 2 polévkové lžíce octa
- cukr dle chuti
Postup
- 1. Do nádoby vložte sekací nože. Poté přidejte 100 g cibule a sekejte 6 sekund / rychlost 5.
- 2. Do nádoby odvažte 1200 ml vody, 4 ks brambor, 30 g sušených hub, 1 bujon, trochu kmínu a vařte doměkka 20 minut / 100 ℃ /rychlost 1.
- 3. Na víko postavte mísu na vaření v páře.
- 4. Vložte do ní syrová vejce a přiklopte víkem. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 5. Rozmíchejte si mouku ve smetaně na šlehání, vlijte do polévky a vařte ještě 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Oloupejte uvařená vejce a rozdělte je do talířů.
- 7. Do polévky přidejte rozsekaný čerstvý kopr, ocet, cukr a podle chuti sůl a ihned podávejte.
Vyzkoušejte také
1 hodina 16 minut 4 porce