Kulajda

Kulajda

4 Stars
Kulajda

Suroviny

  • 1200 ml vody
  • 1 kus zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • 30 g sušených hub
  • 4 ks brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 100 g cibule
  • trocha kmínu
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 30 g hladké mouky
  • kopr, čerstvý
  • sůl
  • 3 kusy vejce
  • 2 polévkové lžíce octa
  • cukr dle chuti

Příslušenství

  • sekací nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte sekací nože. Poté přidejte 100 g cibule a sekejte 6 sekund / rychlost 5.
  • 2. Do nádoby odvažte 1200 ml vody, 4 ks brambor, 30 g sušených hub, 1 bujon, trochu kmínu a vařte doměkka 20 minut / 100 ℃ /rychlost 1.
  • 3. Na víko postavte mísu na vaření v páře.
  • 4. Vložte do ní syrová vejce a přiklopte víkem. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 5. Rozmíchejte si mouku ve smetaně na šlehání, vlijte do polévky a vařte ještě 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 6. Oloupejte uvařená vejce a rozdělte je do talířů.
  • 7. Do polévky přidejte rozsekaný čerstvý kopr, ocet, cukr a podle chuti sůl a ihned podávejte.  
Kulajda