Kynuté lívance
6. úno
Leonardo 4 porce 42 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kynute-livance/
Suroviny
- 500 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 30 g třtinového cukru
- 1 lžíce másla
- 2 vejce
- 1/2 lžičky nastrouhané kůry z citrónu
- tuk na pečení
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte mléko a zahřejte 2 minuty / 50 ℃ / rychlost 1.
- 3. Přidejte kvasnice, 30 g cukru a 80 g mouky.
- 4. Nechte vzejít kvásek 15 minut. Poté přidejte zbytek mouky, lžíci másla, 2 vejce a 1/2 lžičky citronové kůry.
- 5. Hněťte těsto 2 minuty / rychlost 2.
- 6. Nechte kynout 10–15 minut.
- 7. Rozehřejte tuk na pánvi a smažte malé lívance do zlatova.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 2 plechy