Kynuté lívance

4 Stars
Kynuté lívance

Suroviny

  • 500 ml mléka 
  • 300 g polohrubé mouky 
  • 20 g droždí 
  • 30 g třtinového cukru 
  • 1 lžíce másla 
  • 2 vejce 
  • 1/2 lžičky nastrouhané kůry z citrónu 
  • tuk na pečení

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu. 
  • 2. Přidejte mléko a zahřejte 2 minuty / 50 ℃ / rychlost 1. 
  • 3. Přidejte kvasnice, 30 g cukru a 80 g mouky. 
  • 4. Nechte vzejít kvásek 15 minut. Poté přidejte zbytek mouky, lžíci másla, 2 vejce a 1/2 lžičky citronové kůry.  
  • 5. Hněťte těsto 2 minuty / rychlost 2. 
  • 6. Nechte kynout 10–15 minut. 
  • 7. Rozehřejte tuk na pánvi a smažte malé lívance do zlatova.
Kynuté lívance