Musaka z červené čočky
6. úno
Leonardo 6 porcí 100 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/musaka-z-cervene-cocky/
Suroviny
- 350 g červené čočky
- 600 g lilku
- 750 g batátů
- 50 g másla
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 250 g žampiónů
- 1 plechovka rajčat
- 30 g rajčatového protlaku
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička červené papriky
- 4 lžíce oleje
- 600 ml vody
- sůl
Příslušenství
- Sestava pro vaření v páře
- Nože
- Míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.
- 2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
- 3. 600 g lilku nakrájejte na kolečka a osolte. Nechte pár minut vypotit a pak osušte.
- 4. Po signalizaci vložte lilek a vařte v páře 10 minut.
- 5. Poté dejte stranou.
- 6. 750 g batátů oloupejte a nakrájejte na kostičky 2*2 cm. Vařte v páře 20 minut.
- 7. Do nádoby vložte nože.
- 8. Přidejte batáty a 50 g másla. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.
- 9. Dejte stranou.
- 10. Do nádoby vložte míchací hák.
- 11. Přidejte 350 g proprané červené čočky a 600 ml vody. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Dejte stranou.
- 13. Do nádoby vložte míchací hák.
- 14. Přidejte 250 g žampionů nakrájených na plátky, 1 červenou papriku nakrájenou na proužky a 4 lžíce oleje.
- 15. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 16. Přidejte 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky a 3 stroužky česneku nakrájených na plátky. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 17. Přidejte 1 plechovku rajčat, 30 g rajčatového protlaku, 1 lžičku červené papriky a 2 lžičky cukru. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 18. Přidejte uvařenou čočku a promíchejte 1 minutu / rychlost 2.
- 19. Na dno zapékací misky dejte lilek, na něj směs s čočkou a celé to zakryjte batátovým pyré. Pečte 30 minut / 180 ℃ .