Musaka z červené čočky

Musaka z červené čočky

4 Stars
Musaka z červené čočky

Suroviny

  • 350 g červené čočky  
  • 600 g lilku  
  • 750 g batátů  
  • 50 g másla  
  • 1 červená cibule  
  • 3 stroužky česneku  
  • 1 červená paprika   
  • 250 g žampiónů  
  • 1 plechovka rajčat  
  • 30 g rajčatového protlaku  
  • 2 lžičky cukru  
  • 1 lžička červené papriky  
  • 4 lžíce oleje  
  • 600 ml vody  
  • sůl 

Příslušenství

  • Sestava pro vaření v páře
  • Nože
  • Míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.  
  • 2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.  
  • 3. 600 g lilku nakrájejte na kolečka a osolte. Nechte pár minut vypotit a pak osušte.  
  • 4. Po signalizaci vložte lilek a vařte v páře 10 minut.   
  • 5. Poté dejte stranou.  
  • 6. 750 g batátů oloupejte a nakrájejte na kostičky 2*2 cm. Vařte v páře 20 minut.  
  • 7. Do nádoby vložte nože.  
  • 8. Přidejte batáty a 50 g másla. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.  
  • 9. Dejte stranou.  
  • 10. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 11. Přidejte 350 g proprané červené čočky a 600 ml vody. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 12. Dejte stranou.  
  • 13. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 14. Přidejte 250 g žampionů nakrájených na plátky, 1 červenou papriku nakrájenou na proužky a 4 lžíce oleje.  
  • 15. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 16. Přidejte 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky a 3 stroužky česneku nakrájených na plátky. Restujte 10 minut / 100 ℃ /  rychlost 1.  
  • 17. Přidejte 1 plechovku rajčat, 30 g rajčatového protlaku, 1 lžičku červené papriky a 2 lžičky cukru. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 18. Přidejte uvařenou čočku a promíchejte 1 minutu / rychlost 2.  
  • 19. Na dno zapékací misky dejte lilek, na něj směs s čočkou a celé to zakryjte batátovým pyré. Pečte 30 minut / 180 ℃ . 
Musaka z červené čočky