Dhal z červené čočky

Dhal z červené čočky

4 Stars
Dhal z červené čočky

Suroviny

  • 1 kus zázvoru, čerstvého, menší oddenek                                                      
  • 2 kusy malé cibule                                    
  • 2 stroužky česneku                                     
  • 3 polév. lžíce oleje                                      
  • 300 g červené čočky                                
  • 1 čajová lžička drceného kmínu       
  • 500 g rajčat, čerstvých či v plechovce                                                  
  • 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 ml)                                                          
  • 400 g vody                                                 
  • 1 kostka bujónu                                            
  • 2 čajové lžičky chilli                                
  • sůl a pepř, dle chuti

Příslušenství

  • nože
  • metla
  • stěrka

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože, oloupaný zázvor, česnek, rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sekund / rychlost 5.
  • 2. Stáhněte stěrkou ke dnu, vložte metlu, přidejte olej a opékejte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 3. Přidejte omytou červenou čočku, kmín a míchejte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 4. Přidejte rajčata, kokosové mléko a vodu a vařte dalších 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 5. Přidejte kostku bujonu, sůl, pepř a chilli podle chuti. Prohřejte ještě 25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
Dhal z červené čočky