Dhal z červené čočky
6. úno
Leonardo 4 porce 35 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/dhal-z-cervene-cocky/
Suroviny
- 1 kus zázvoru, čerstvého, menší oddenek
- 2 kusy malé cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 polév. lžíce oleje
- 300 g červené čočky
- 1 čajová lžička drceného kmínu
- 500 g rajčat, čerstvých či v plechovce
- 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 ml)
- 400 g vody
- 1 kostka bujónu
- 2 čajové lžičky chilli
- sůl a pepř, dle chuti
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože, oloupaný zázvor, česnek, rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sekund / rychlost 5.
- 2. Stáhněte stěrkou ke dnu, vložte metlu, přidejte olej a opékejte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 3. Přidejte omytou červenou čočku, kmín a míchejte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Přidejte rajčata, kokosové mléko a vodu a vařte dalších 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 5. Přidejte kostku bujonu, sůl, pepř a chilli podle chuti. Prohřejte ještě 25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.