Dhal s čočkou a květákem

Dhal s čočkou a květákem

4 Stars
Dhal s čočkou a květákem

Suroviny

  • 200 g červené čočky   
  • 1 cibule   
  • 1 lžíce kari   
  • 250 g malých růžiček květáku   
  • 250 ml smetany   
  • 1 hrst listů špenátu   
  • 6 lžic olivového oleje   
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • míchací hák 
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte čočku a uvařte dle návodu na obalu. Vařte cca 25 minut, slijte a dejte stranou.   
  • 2. Do nádoby vložte nože.   
  • 3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.   
  • 4. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.   
  • 5. Přidejte 6 lžic olivového oleje.   
  • 6. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
  • 7. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 8. Přidejte 1 lžíci kari.   
  • 9. Restujte 30 sekund / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 10. Přidejte 250 g malých květákových růžiček.   
  • 11. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 12. Přidejte uvařenou čočku a 250 ml smetany.   
  • 13. Dle chuti přidejte sůl a pepř.   
  • 14. Přidejte 1 hrst listů špenátu a vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
Dhal s čočkou a květákem