Dhal s čočkou a květákem
6. úno
Leonardo 2-3 porce 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/dhal-s-cockou-a-kvetakem/
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 1 cibule
- 1 lžíce kari
- 250 g malých růžiček květáku
- 250 ml smetany
- 1 hrst listů špenátu
- 6 lžic olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte čočku a uvařte dle návodu na obalu. Vařte cca 25 minut, slijte a dejte stranou.
- 2. Do nádoby vložte nože.
- 3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 4. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
- 5. Přidejte 6 lžic olivového oleje.
- 6. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 7. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte 1 lžíci kari.
- 9. Restujte 30 sekund / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte 250 g malých květákových růžiček.
- 11. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte uvařenou čočku a 250 ml smetany.
- 13. Dle chuti přidejte sůl a pepř.
- 14. Přidejte 1 hrst listů špenátu a vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.