Paštika z kuřecích jater
6. úno
Leonardo 2 misky 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/pastika-z-kurecich-jater/
Suroviny
- 40 g loupaných mandlí
- 50 g brusinek, sušených
- 130 g cibule, napůl
- 4 stroužky česneku
- 150 g másla
- 500 g kuřecích jater, očištěných
- 1 čajová lžička čerstvého tymiánu
- 1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu
- ¼ čajová lžička pepře, černého, čerstvě umletého
- 150 g smetany, min. 30% tuku
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 čajové lžičky brusinkového džemu
- ½ čajové lžičky soli
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože. Vložte 40 g mandlí a 50 g sušených brusinek.
- 2. Sekejte 5s / rychlostí 6
- 3. Dejte stranou. Vložte 130 g cibule a 4 stroužky česneku.
- 4. Sekejte 10 s / rychlostí 5.
- 5. Stáhněte směs stěrkou do středu, přidejte 3 lžíce oleje a restujte.
- 6. Restujte 8 min / 120 ℃ / 1.
- 7. Přidejte 500 g očištěných jater, tymián, rozmarýn a pepř.
- 8. Restujte 12 min / 120 ℃ / 1.
- 9. Přidejte 100 g smetany.
- 10. Vařte 5 min / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 3 lžíce brusinkového džemu.
- 12. Míchejte 10 s / rychlostí 3.
- 13. Paštiku nechte vychladnout 10-15 minut. Následně přidejte 150 g másla, 50 g smetany a sůl.
- 14. Mixujte 10 s / rychlostí 6.
- 15. Přidejte rozmixované brusinky a mandle.
- 16. Mixujte 10 s / rychlostí 2.