Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

4 Stars
Paštika z kuřecích jater

Suroviny

  • 40 g loupaných mandlí
  • 50 g brusinek, sušených
  • 130 g cibule, napůl
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g másla
  • 500 g kuřecích jater, očištěných
  • 1 čajová lžička čerstvého tymiánu
  • 1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu
  • ¼ čajová lžička pepře, černého, čerstvě umletého
  • 150 g smetany, min. 30% tuku
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 čajové lžičky brusinkového džemu
  • ½ čajové lžičky soli

Příslušenství

  • nože
  • stěrka

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. Vložte 40 g mandlí a 50 g sušených brusinek.
  • 2. Sekejte 5s / rychlostí 6 
  • 3. Dejte stranou. Vložte 130 g cibule a 4 stroužky česneku. 
  • 4. Sekejte 10 s / rychlostí 5. 
  • 5. Stáhněte směs stěrkou do středu, přidejte 3 lžíce oleje a restujte. 
  • 6. Restujte 8 min / 120 ℃ / 1.
  • 7. Přidejte 500 g očištěných jater, tymián, rozmarýn a pepř.
  • 8. Restujte 12 min / 120 ℃ / 1.
  • 9. Přidejte 100 g smetany.
  • 10. Vařte 5 min / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 11. Přidejte 3 lžíce brusinkového džemu. 
  • 12. Míchejte 10 s / rychlostí 3.
  • 13. Paštiku nechte vychladnout 10-15 minut. Následně přidejte 150 g másla, 50 g smetany a sůl. 
  • 14. Mixujte 10 s / rychlostí 6. 
  • 15. Přidejte rozmixované brusinky a mandle.
  • 16. Mixujte 10 s / rychlostí 2.
Paštika z kuřecích jater