Pikantní kuřecí vývar
6. úno
Leonardo 4 porce 2 hodiny a 10 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/pikantni-kureci-vyvar/
Suroviny
- 500 g kuřecího skeletu / kuřecích krků
- 1,4 l vody
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička kari
- 60 g zázvoru
- trochu chilli
- 1 menší mrkev
- 80 g pórku
- 4 žampiony
- 2 lžíce oleje
Postup
- 1. Do nádoby vložíme 500 g kuřecího skeletu / kuřecích krků.
- 2. Přidejte 1,4 l vody, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžička kari pasty, 60 g zázvoru nakrájeného na kolečka.
- 3. Vařte bez nástavce 1,5 hodiny / 100 ℃ .
- 4. Hotový vývar scedíme a dáme stranou.
- 5. Do nádoby vložte míchací hák.
- 6. Přidejte 4 žampiony na plátky, 1 menší mrkev na kolečka a trochu chilli.
- 7. Přidejte 2 lžíce oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Zalijte vývarem a přidejte 80 g pórku nakrájeného na kolečka.
- 9. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.