Rajská s paprikovými lusky

4 Stars
Rajská s paprikovými lusky

Suroviny

  • 500 g mletého masa mix 
  • 6 paprik 
  • 2 cibule 
  • 1 vejce 
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • sůl, pepř dle chuti 
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu 
  • 1 kostka vývaru 
  • 400 g drcených rajčat 
  • 1 bobkový list 
  • 2 kuličky nového koření 
  • 5 kuliček pepře 
  • 1 malý rajský protlak 
  • cukr dle chuti 
  • ocet dle chuti 

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože
  • hluboký parní koš 

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. Přidejte přepůlenou a oloupanou cibuli. 
  • 2. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 3. Přidejte 500 g masa, vejce, tymián, sůl a pepř. 
  • 4. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 5. Z paprik vyjměte semínka a naplňte masem. 
  • 6. Do nádoby vlijte 1 litr vody a uzavřete parním košem.  
  • 7. Do koše vložte plněné papriky a vařte v páře 30 minut. 
  • 8. Vařte 100 ℃ / 30 minut. 
  • 9. Připravte si omáčku. 
  • 10. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
  • 11. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 12. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 13. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.  
  • 14. Smažte 10 minut / rychlost 1. 
  • 15. Přidejte 400 g rajčat, protlak, kostku bujonu a koření. 
  • 16. Vařte 15 minut / rychlost 1. 
  • 17. Dochuťte solí, pepřem, octem a cukrem dle chuti.
Rajská s paprikovými lusky