Štědrovečerní polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 200 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/stedrovecerni-polevka/
Suroviny
- VÝVAR
- 1 kapří hlava a ořezy z kapra
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- sůl, pepř
-
- NUDLIČKY
- 2 mrkve nakrájené na nudličky
- 2 petržele nakrájené na nudličky
- 2 lžíce přepuštěného másla
- hrst nasekané petrželky
Postup
- 1. Do nádoby vložte 1 kapří hlavu a ořezy.
- 2. Přidejte zeleninu a koření: 2 mrkve, 1 petržel, ¼ celeru a sůl a pepř.
- 3. Dolijte vodu po rysku max.
- 4. Vařte 90 minut / 100 ℃ .
- 5. Zkontrolujte a odeberte přebytečnou pěnu.
- 6. Přidejte vodu a vařte 60 minut.
- 7. Hotový vývar sceďte a oberte maso.
- 8. Do nádoby vložte míchací hák.
- 9. Přidejte 2 lžíce přepuštěného másla.
- 10. Přidejte 2 mrkve a 2 petržele nakrájené na nudličky.
- 11. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte vývar.
- 13. Vařte 10-15 minut / 100 ℃ / rychlost 1 do změknutí zeleniny.
- 14. Přidejte obrané maso a hrst nasekané petrželky.
- 15. Podávejte s opečenými krutóny.