Štědrovečerní polévka

Štědrovečerní polévka

4 Stars
Štědrovečerní polévka

Suroviny

  • VÝVAR  
  • 1 kapří hlava a ořezy z kapra  
  • 2 mrkve  
  • 1 petržel  
  • 1/4 celeru  
  • sůl, pepř  
  •    
  • NUDLIČKY  
  • 2 mrkve nakrájené na nudličky  
  • 2 petržele nakrájené na nudličky   
  • 2 lžíce přepuštěného másla  
  • hrst nasekané petrželky 

Příslušenství

  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte 1 kapří hlavu a ořezy.  
  • 2. Přidejte zeleninu a koření: 2 mrkve, 1 petržel, ¼ celeru a sůl a pepř.  
  • 3. Dolijte vodu po rysku max.  
  • 4. Vařte 90 minut / 100 ℃ .  
  • 5. Zkontrolujte a odeberte přebytečnou pěnu.  
  • 6. Přidejte vodu a vařte 60 minut.  
  • 7. Hotový vývar sceďte a oberte maso.  
  • 8. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 9. Přidejte 2 lžíce přepuštěného másla.  
  • 10. Přidejte 2 mrkve a 2 petržele nakrájené na nudličky.  
  • 11. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 12. Přidejte vývar.  
  • 13. Vařte 10-15 minut / 100 ℃ / rychlost 1 do změknutí zeleniny.  
  • 14. Přidejte obrané maso a hrst nasekané petrželky.  
  • 15. Podávejte s opečenými krutóny.
Štědrovečerní polévka