Táč s boruvkami

Táč s boruvkami

4 Stars
Táč s boruvkami

Suroviny

  • DROBENKA: 
  • 100 g povoleného másla 
  • 100 g cukru 
  • 200 g hrubé mouky 
  •   
  • TĚSTO: 
  • 500 g polohrubé mouky 
  • 100 ml oleje 
  • 1 vejce 
  • 1 žloutek 
  • 100 g cukru 
  • 200 ml mléka 
  • 1 kostka droždí 
  • špetka strouhané citrónové kůry 
  •   
  • 500 g borůvek / jiného ovoce 

Příslušenství

  • Nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 100 g povoleného másla, 100 g cukru a 200 g hrubé mouky. 
  • 3. Sekejte 40 sekund / rychlost 3. 
  • 4. Drobenku odložte stranou. 
  • 5. Do nádoby přidejte 200 ml mléka, 100 g cukru a 1 rozdrobenou kostku droždí.  
  • 6. Zahřívejte 8 minut / 37 ℃ / rychlost 1. 
  • 7. Nechte 15 minut vzejít kvásek. 
  • 8. Přidejte 100 ml oleje, 1 vejce, 1 žloutek a špetku strouhané citrónové kůry. 
  • 9. Sekejte 1 minutu / rychlost 3. 
  • 10. Přidejte 500 g polohrubé mouky. 
  • 11. Sekejte 8 minut / rychlost 2. 
  • 12. Těsto rozprostřete na plech a posypte ovocem. Na ovoce dejte drobenku a pečte na 180 ℃ do zlatova. 
Táč s boruvkami