Těstoviny s dýňovou omáčkou a rozmarýnem
6. úno
Leonardo 4 porce 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/testoviny-s-dynovou-omackou-a-rozmarynem/
Suroviny
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 1 máslová dýně (cca 500 g)
- 500 g tagliatelle uvařených dle návodu
- 250 ml smetany
- 100 ml vody
- 50 g strouhaného parmazánu
- dýňová semínka a bazalka k servírování
Postup
- 1. Uvařte těstoviny dle návodu na obalu a dejte stranou.
- 2. Do nádoby vložte nože.
- 3. Přidejte 2 oloupané a přepůlené šalotky a 2 stroužky česneku.
- 4. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 6. Přidejte 500 g máslové dýně nakrájené na kostičky 2x2 cm. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.
- 7. Restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte 100 ml vody a vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte 250 ml smetany a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
- 12. Přidejte uvařené těstoviny, dýňová semínka a bazalku.
- 13. Ručně promíchejte.