Těstoviny s dýňovou omáčkou a rozmarýnem

Těstoviny s dýňovou omáčkou a rozmarýnem

4 Stars
Těstoviny s dýňovou omáčkou a rozmarýnem

Suroviny

  • 4 lžíce olivového oleje  
  • 2 šalotky  
  • 2 stroužky česneku  
  • 1 máslová dýně (cca 500 g)  
  • 500 g tagliatelle uvařených dle návodu  
  • 250 ml smetany  
  • 100 ml vody  
  • 50 g strouhaného parmazánu  
  • dýňová semínka a bazalka k servírování 

Příslušenství

  • nože  
  • míchací hák

Postup

  • 1. Uvařte těstoviny dle návodu na obalu a dejte stranou.   
  • 2. Do nádoby vložte nože.   
  • 3. Přidejte 2 oloupané a přepůlené šalotky a 2 stroužky česneku.   
  • 4. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.   
  • 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
  • 6. Přidejte 500 g máslové dýně nakrájené na kostičky 2x2 cm. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.   
  • 7. Restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 8. Přidejte 100 ml vody a vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 9. Přidejte 250 ml smetany a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.   
  • 11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.   
  • 12. Přidejte uvařené těstoviny, dýňová semínka a bazalku.   
  • 13. Ručně promíchejte.
Těstoviny s dýňovou omáčkou a rozmarýnem