Tyrolské knedlíky s petrželkou k hovězímu vývaru
6. úno
Leonardo 4 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/tyrolske-knedliky-s-petrzelkou-k-hovezimu-vyvaru/
Suroviny
- 3 rohlíky
- 125 ml mléka
- 1 vejce
- hrst petrželky
- 20 g másla
- 50-70 g hladké mouky
- špetka soli
Příslušenství
- sestava pro vaření v páře
Postup
- 1. 3 rohlíky nakrájejte na malé kousky a zalijte 125 ml mléka.
- 2. Přidejte 1 vejce, 20 g povoleného másla, hrst nasekané petrželky a 50-70 g hladké mouky.
- 3. Dochuťte špetkou soli a vytvarujte knedlík.
- 4. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.
- 5. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
- 6. Po signalizaci vložte knedlík a vařte 15 minut.
- 7. Hotový knedlík podávejte zalitý vřelým hovězím vývarem.