Tyrolské knedlíky s petrželkou k hovězímu vývaru

Tyrolské knedlíky s petrželkou k hovězímu vývaru

4 Stars
Tyrolské knedlíky s petrželkou k hovězímu vývaru

Suroviny

  • 3 rohlíky
  • 125 ml mléka
  • 1 vejce
  • hrst petrželky
  • 20 g másla
  • 50-70 g hladké mouky 
  • špetka soli

Příslušenství

  • sestava pro vaření v páře

Postup

  • 1. 3 rohlíky nakrájejte na malé kousky a zalijte 125 ml mléka.
  • 2. Přidejte 1 vejce, 20 g povoleného másla, hrst nasekané petrželky a 50-70 g hladké mouky.
  • 3. Dochuťte špetkou soli a vytvarujte knedlík.
  • 4. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.
  • 5. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
  • 6. Po signalizaci vložte knedlík a vařte 15 minut.
  • 7. Hotový knedlík podávejte zalitý vřelým hovězím vývarem.
Tyrolské knedlíky s petrželkou k hovězímu vývaru