Vepřová plec po uhersku

Vepřová plec po uhersku

4 Stars
Vepřová plec po uhersku

Suroviny

  • 4 plátky vepřové plece 
  • 100 g anglické slaniny 
  • 1 cibule 
  • 2 mrkve 
  • 1 petržel 
  • kousek celeru 
  • mletá paprika 
  • 3 rajčata 
  • 2 menší brambory 
  • 1 lžíce sádla  
  • 1 lžíce cukru 
  • snítka rozmarýnu 
  • 1 lžíce hladké mouky 
  • 300 ml vývaru 
  • 2 kuličky nového koření 
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • Nože
  • Míchací hák
  • Varný koš

Postup

  • 1. Maso osušte, osolte, opepřete a posypte mletou paprikou. 
  • 2. Do nádoby vložte nože a přidejte oloupanou a překrojenou cibuli. 
  • 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 5. Přidejte 100 g na kostičky nakrájené anglické slaniny. 
  • 6. Přidejte 1 lžíci sádla a restujte 8 minut / 80 ℃ / rychlost 2. 
  • 7. Přidejte nastrouhané 2 mrkve, 1 petržel a kousek celeru. 
  • 8. Restujte 5 minut / 80 ℃ / rychlost 2. 
  • 9. Vložte varný koš, který naplňte kostkami osoleného masa a posypte mletou paprikou. 
  • 10. Přidejte 3 rajčata na měsíčky a 2 menší brambory na plátky. 
  • 11. Přidejte 2 kuličky nového koření, 1 lžíci cukru (dle sladkosti rajčat) a snítku rozmarýnu. 
  • 12. Podlijte 300 ml vývaru a vařte 90 minut / 80 ℃ / rychlost 1. 
  • 13. Na závěr dle potřeby zahustěte 1 lžící hladké mouky rozmíchané v 80 ml vody. Přidejte k omáčce a ještě vařte 15 minut / 80 ℃ / rychlost 1. 
Vepřová plec po uhersku