Vepřová plec po uhersku
6. úno
Leonardo 4 porce 130 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/veprova-plec-po-uhersku/
Suroviny
- 4 plátky vepřové plece
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- mletá paprika
- 3 rajčata
- 2 menší brambory
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce cukru
- snítka rozmarýnu
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 ml vývaru
- 2 kuličky nového koření
- sůl, pepř
Příslušenství
- Nože
- Míchací hák
- Varný koš
Postup
- 1. Maso osušte, osolte, opepřete a posypte mletou paprikou.
- 2. Do nádoby vložte nože a přidejte oloupanou a překrojenou cibuli.
- 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 100 g na kostičky nakrájené anglické slaniny.
- 6. Přidejte 1 lžíci sádla a restujte 8 minut / 80 ℃ / rychlost 2.
- 7. Přidejte nastrouhané 2 mrkve, 1 petržel a kousek celeru.
- 8. Restujte 5 minut / 80 ℃ / rychlost 2.
- 9. Vložte varný koš, který naplňte kostkami osoleného masa a posypte mletou paprikou.
- 10. Přidejte 3 rajčata na měsíčky a 2 menší brambory na plátky.
- 11. Přidejte 2 kuličky nového koření, 1 lžíci cukru (dle sladkosti rajčat) a snítku rozmarýnu.
- 12. Podlijte 300 ml vývaru a vařte 90 minut / 80 ℃ / rychlost 1.
- 13. Na závěr dle potřeby zahustěte 1 lžící hladké mouky rozmíchané v 80 ml vody. Přidejte k omáčce a ještě vařte 15 minut / 80 ℃ / rychlost 1.