Žampionový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 20 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/zampionovy-krem/
Suroviny
- 10 kusů velkých žampiónů
- 750 g vody
- 150 g mléka
- 50 g žloutků (přibližně 1 větší žloutek)
- 100 g smetany na vaření
- 1 kus bujónu (pro 0,5 l)
- 50 g hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 4 snítka čerstvé petržele
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože, poté přidejte 10 očištěných žampionů.
- 2. Sekejte 5 sek./rychlost 4.
- 3. Vyjměte nože a vložte metlu.
- 4. Přidejte 750 ml vody, 150 g mléka, bujón, 50 g mouky, lžičku soli, špetku pepře a vařte 12min./100 ℃ /rychlost 3.
- 5. Přidejte 100 g smetany, žloutek a petrželku a krátce promíchejte 15 sek./rychlost 8.