Žampionový krém

Žampionový krém

4 Stars
Žampionový krém

Suroviny

  • 10 kusů velkých žampiónů
  • 750 g vody
  • 150 g mléka
  • 50 g žloutků (přibližně 1 větší žloutek)
  • 100 g smetany na vaření
  • 1 kus bujónu (pro 0,5 l)
  • 50 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 4 snítka čerstvé petržele

Příslušenství

  • nože 
  • metla
  • stěrka

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože, poté přidejte 10 očištěných žampionů.
  • 2. Sekejte 5 sek./rychlost 4.
  • 3. Vyjměte nože a vložte metlu. 
  • 4. Přidejte 750 ml vody, 150 g mléka, bujón, 50 g mouky, lžičku soli, špetku pepře a vařte 12min./100 ℃ /rychlost 3.
  • 5. Přidejte 100 g smetany, žloutek a petrželku a krátce promíchejte 15 sek./rychlost 8.
Žampionový krém