Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

4 Stars
Zeleninová polévka

Suroviny

  • 0,5 čajové lžičky sušené majoránky
  • 2 kusy petrželové nati, stonky
  • 1 kus cibule, rozčtvrcené, cca 60 g
  • 1 kus mrkve, nakrájené, cca 100 g
  • 60 g celeru, nakrájeného
  • 2 stroužky česneku
  • 2 kusy rajčat, přepůlených
  • 20 g oleje
  • 300 g zeleniny, nakrájené na kostky a plátky, např. pórek, bílé zelí nebo italské zelí, kedluben, hrách, brokolice, květák, fazolky
  • 0,5–1 čajová lžička soli
  • 1 špetka pepře, mletého
  • 900 g vody
  • 2 kostky hovězího nebo zeleninového vývaru

Příslušenství

  • sekací nože

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte zeleninu, cibuli, mrkev, celer, česnek, rajčata a rozmixujte 10 sek./rychlost 5.
  • 2. Přidejte olej a duste s umixovanou zeleninou 5 min./100 ℃ /rychlost 1.
  • 3. Přidejte vodu, kostky vývaru, sůl, pepř a vařte 17 min./100 ℃ /rychlost 1.   
Zeleninová polévka