Dýňový koláč
6. úno
Leonardo 1 koláč 110 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/dynovy-kolac/
Suroviny
- TĚSTO:
- 300 g hladké mouky
- 200 g povoleného másla
- 50 g cukru
- 1 vejce
- 1 lžička perníkového koření
- špetka soli
-
- NÁPLŇ:
- 400 g dýňového pyré
- 50 g cukru
- 1 vejce
- špetka skořice
- špetka kardamomu
- 250 g tvarohu
-
- DROBENKA:
- 200 g ořechů
- 100 g medu
- špetka soli
- 50 g másla
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Vložte sypké suroviny na těsto - 300 g mouky, 50 g cukru, lžičku perníkového koření a špetku soli.
- 3. Míchejte 10 sekund / rychlost 2.
- 4. Přidejte 200 g povoleného másla a vajíčko. Nechte uhníst těsto.
- 5. Hnětení 2 minuty / rychlost 2.
- 6. Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.
- 7. Mezitím si připravte náplň do koláče.
- 8. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte uvařenou dýni a sekejte 20 sekund / rychlost 5.
- 9. Přidejte 50 g cukru, vejce, 250 g tvarohu, špetku skořice a špetku kardamomu. Sekejte.
- 10. Sekejte 20 sekund / rychlost 3.
- 11. Náplň odložte stranou a připravte si ořechovou drobenku.
- 12. Do čisté nádoby vložte nože. Přidejte 200 g ořechů a sekejte 15 sekund / rychlost 6.
- 13. Vyjměte nože a vložte metlu. Přidejte 100 g medu, 50 g másla a špetku soli.
- 14. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.
- 16. Koláčovou formu vyložte rozváleným těstem. Dno těsta párkrát propíchněte vidličkou.
- 17. Přidejte náplň a posypte drobenkou.
- 18. Pečte 20–30 minut / 180 ℃ (dle výšky koláče).
Vyzkoušejte také
90 min 1 koláč (32 cm)