Chilli polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/chilli-polevka/
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého hovězího
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1–2 lžičky chilli
- 700 ml hovězího vývaru
- 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády
- sůl, pepř dle chuti
- hrst koriandru k servírování
- 150 g čedaru k servírování
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Vložte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Přidejte 2 lžíce olivového olej.
- 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 6. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 500 g mletého hovězího, 2 stroužky prolisovaného česneku, sůl a pepř dle chuti.
- 8. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte plechovku loupaných rajčat, plechovku červených fazolí, 700 ml hovězího vývaru a 1-2 lžičky chilli.
- 10. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 2 čtverečky hořké čokolády a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Podávejte posypané 150 g čedaru a hrstí koriandru.
Vyzkoušejte také
1 hodina 2 minuty 4 porce