Jablečná bábovka

Jablečná bábovka

4 Stars
Jablečná bábovka

Suroviny

  • 1,5 hrnku nahrubo nastrouhaných jablek
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku oleje
  • Trochu mléka (podle potřeby)
  • 3 vejce
  • 1 lžička skořice
  • Tuk na vymazání formy
  • Hrubá mouka na vysypání formy

Příslušenství

  • nože, metla, strouhací disk

Postup

  • 1. Předehřejte troubu na 170 ℃ . Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  • 2. V mixovací nádobě smíchejte nahrubo nastrouhaná jablka, prosátou mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a vanilkový cukr. Míchejte 10 sek/rychlost 3.
  • 3. Přidejte žloutky a olej. Podle potřeby přilijte trochu mléka (záleží na šťavnatosti jablek) a mixujte 15 sek/rychlost 4, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  • 4. V čisté nádobě vyšlehejte bílky na tuhý sníh 2 min/rychlost 4. Tuhý sníh jemně vmíchejte do těsta 10 sek/rychlost 2.
  • 5. Těsto nalijte do připravené bábovkové formy.
  • 6. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 ℃ . Upečenost kontrolujte zapíchnutím špejle do bábovky – pokud vyjde čistá, je bábovka hotová.
  • 7. Po upečení nechte bábovku lehce vychladnout, poté vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout před podáváním.
Jablečná bábovka