Játrová omáčka
29. říj
Leonardo 2 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/recepty/jatrova-omacka/
Suroviny
- 400 g drůbežích jater
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 150 ml smetany
- 600 ml drůbežího vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce ghí
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 2 lžíce ghí.
- 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 400 g drůbežích jater.
- 8. Restujte 12 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Polovinu jater dejte stranou.
- 10. Zbytek jater podlijte 600 ml drůbežího vývaru.
- 11. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte 2 lžíce hladké mouky rozšlehané ve 150 ml smetany.
- 13. Dochuťte solí a pepřem.
- 14. Vařte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 15. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 16. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 17. Podávejte s odloženými restovanými játry.