Játrová omáčka

4 Stars
Játrová omáčka

Suroviny

  • 400 g drůbežích jater
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150 ml smetany
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce ghí
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 5. Přidejte 2 lžíce ghí.  
  • 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 400 g drůbežích jater.  
  • 8. Restujte 12 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 9. Polovinu jater dejte stranou.  
  • 10. Zbytek jater podlijte 600 ml drůbežího vývaru.  
  • 11. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 12. Přidejte 2 lžíce hladké mouky rozšlehané ve 150 ml smetany.  
  • 13. Dochuťte solí a pepřem.  
  • 14. Vařte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 15. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
  • 16. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
  • 17. Podávejte s odloženými restovanými játry. 
Játrová omáčka