Játra na cibulce
6. úno
Leonardo 4 porce 25 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/jatra-na-cibulce/
Suroviny
- 400 g očištěných jater
- 2 cibule
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 100 ml vody
- snítka tymiánu
- 2 lžíce sádla
- 1 lžička másla
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte oloupané a přepůlené 2 cibule.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a přidejte míchací hák.
- 5. Přidejte 2 lžíce sádla.
- 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte pokrájených 400 g očištěných jater a snítku tymiánu.
- 8. Restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte 1 lžíci kukuřičného škrobu rozpuštěného ve 100 ml vody.
- 10. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte pro zjemnění 1 lžičku másla. Již nevařte, pouze dochuťte solí a pepřem a promíchejte.