Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

4 Stars
Pastýřský koláč

Suroviny

  • 4 lžíce olivového oleje   
  • 2 mrkve   
  • 200 g žampiónů   
  • 150 g hrášku   
  • 1 hrst špenátu   
  • 150 g černé čočky   
  • 4 stroužky česneku   
  • 600 g brambor   
  • 2 l vody   
  • 100 g strouhaného eidamu 45 %  
  • 200 ml plnotučného mléka    
  • 3 vejce   
  • 1/2 lžičky soli  
  • máslo na vymazání

Příslušenství

  • míchací hák 
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák.   
  • 2. Přidejte 150 g proprané černé čočky, 1/2 lžičky soli a 500 ml vody.   
  • 3. Vařte 25 min / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 4. Slijte čočku a dejte stranou.   
  • 5. Vložte 600 g oloupaných a na kostičky 2,5 x 2,5 cm nakrájených brambor.   
  • 6. Přidejte 1,5 l vlažné vody a vařte 45 min / 100 ℃ .   
  • 7. Slijte vodu a přidejte 200 ml plnotučného mléka.  
  • 8. Přidejte 1 vejce a 100 g strouhaného eidamu 45 %.  
  • 9. Vložte nože a sekejte 1 minutu / rychlost 6.   
  • 10. Bramborovou směs dejte stranou.   
  • 11. Připravte náplň.   
  • 12. Do nádoby vložte míchací hák.   
  • 13. Přidejte 200 g pokrájených žampiónů a 2 mrkve nakrájené na kolečka.   
  • 14. Přidejte 4 lžíce olivového oleje a restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 15. Přidejte 150 g hrášku a 4 stroužky prolisovaného česneku.   
  • 16. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 17. Přidejte uvařenou čočku, 1 hrst špenátu a dvě vejce.   
  • 18. Míchejte 2 minuty / rychlost 1.   
  • 19. Vymažte zapékací formu máslem a naplňte zeleninovou směsí.   
  • 20. Zakryjte bramborovou směsí a dejte péct na 180 ℃ / 45 minut. 
Pastýřský koláč