Pastýřský koláč
6. úno
Leonardo 1 koláč 140 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/pastyrsky-kolac/
Suroviny
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 mrkve
- 200 g žampiónů
- 150 g hrášku
- 1 hrst špenátu
- 150 g černé čočky
- 4 stroužky česneku
- 600 g brambor
- 2 l vody
- 100 g strouhaného eidamu 45 %
- 200 ml plnotučného mléka
- 3 vejce
- 1/2 lžičky soli
- máslo na vymazání
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte 150 g proprané černé čočky, 1/2 lžičky soli a 500 ml vody.
- 3. Vařte 25 min / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Slijte čočku a dejte stranou.
- 5. Vložte 600 g oloupaných a na kostičky 2,5 x 2,5 cm nakrájených brambor.
- 6. Přidejte 1,5 l vlažné vody a vařte 45 min / 100 ℃ .
- 7. Slijte vodu a přidejte 200 ml plnotučného mléka.
- 8. Přidejte 1 vejce a 100 g strouhaného eidamu 45 %.
- 9. Vložte nože a sekejte 1 minutu / rychlost 6.
- 10. Bramborovou směs dejte stranou.
- 11. Připravte náplň.
- 12. Do nádoby vložte míchací hák.
- 13. Přidejte 200 g pokrájených žampiónů a 2 mrkve nakrájené na kolečka.
- 14. Přidejte 4 lžíce olivového oleje a restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 15. Přidejte 150 g hrášku a 4 stroužky prolisovaného česneku.
- 16. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 17. Přidejte uvařenou čočku, 1 hrst špenátu a dvě vejce.
- 18. Míchejte 2 minuty / rychlost 1.
- 19. Vymažte zapékací formu máslem a naplňte zeleninovou směsí.
- 20. Zakryjte bramborovou směsí a dejte péct na 180 ℃ / 45 minut.